Van képem hozzá

Paggy
Hozzászólások: 5683
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 12. 19:35

Jönnek a videók,csak fel kell még töltsem.Mindjárt.
Paggy
Hozzászólások: 5683
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 12. 19:46

Paggy
Hozzászólások: 5683
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 12. 19:51

:flower1: :flower1: :flower1:
Paggy
Hozzászólások: 5683
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 12. 19:53

Jön a következő kép és hozzá egy videó.Holnap folytatom egy hosszú videóval és sok képpel.Mára ennyi.Jó nagy összevisszaság,de több idő kellett volna hozzá.Ennyi időm volt,de örömmel csináltam. :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth:
Kép
Paggy
Hozzászólások: 5683
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 12. 19:58

Még pótoltam az előző oldalon egy magyarázatot a templomrészletnél.
Mindjárt jön egy nem saját videó,amiben kb az 5. percnél lesz szó a fenti sírfelíiratról.

Most megyek FRUZSIZNI.Rohanni kellpisilni. :ympeace: Paggy
Avatar
f.ági
Hozzászólások: 1725
Csatlakozott: 2016. február 28. 19:59
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. január 12. 20:06

Sziasztok!

Szerencsére nem sok visszaolvasnivalóm volt lapszámba, de spoilerbe annál több. :-)
Paggy, köszönöm ezt a hatalmas információ halmazt. Érdekes a párhuzam a görög és kinai vonallal.
Én balga szintén azt gondoltam a hieroglifákról, hogy egy " kép" egy szó. Micsoda tévedés!
Akkor már a kinai irásjegyek, mint itt kitalálni,hogy mit is akarnak jelenteni a vésetek. :-)
Micsoda gyertyatartó volt a tortádon!! Nagyon helyesek vagytok ott hárman. :-) Na és ahogy fújjátok a gyertyát Lillával! :-)

A festészet elkezdődött. Örült mindenki mindenkinek. :-) Ott volt a Konfúciusz Intézet igazgatója is, mint kiderült jött a Délmagyarország napilagból egy riporter. Hát kicsit lemeredtünk.
Lényeg, másnap szólt az egyik vendégem, hogy benne vagyunk az újságban. Robogtam vissza a piacra - ami majdnem a munkahelyem távolságban-, hogy vegyek még zárás előtt.
Hát olvastam már jobb összeállitást is, főleg, mivel tudtam mi hangzott ela tanárunktól és a padtársamtól.

Kép

Kép
Kép
Kép

A festészeten a bazsarózsát körvonalaiban festjük még, majd képet is hozok. A mostani is jó volt, csak nagy. Megfestem kisebbe azt hiszem.

Kata, amikor bejött a flabélos őrület, az egyik vendégemnek ugyanezt elmodntam, mint amit Neked leirtam. Megkérdezte, mielőtt bérletet vett volna és azt mondták neki, saját felelősségre használhatja, de alá is iratnak vele egy papirt. Nem is vett bérletet.- fiatalabb volt nálam vagy tiz évvel, ingadozó vérnyomással-

Rita, de jó volt látni a kis kékcinkét, ahogy eszi a napraforgómag belsejét. Ma egy az ablakpárkonyon nekem háttal csinálta ugyanezt. Nézhettem volna, de mégsem.

Holnap anyu jön a szájsebészetre, mert vérhigitót szed és csak itt csinálják meg a hid alatt letört fogainak kivételét. Vagy nem tudom mit csinálnak vele. Előtte nap infúzió .

Lányok, valakinek valami ötlete azzal kapcsolatban, hogy mit lehet tenni, amikor az albérlőkhöz - iráni fogorvostan hallgatók- éjszaka 20.00 és 24.00 között valaki becsönget, rö vid időn belül meg kocsival elhajt.?
Lehet, hogy ételfutár, de akkor becsönget mindenkihez? Meg ilyen sűrűn, ahogy a lányok panaszkodnak?
A rendőrség nem hiszem,hogy bármit is csinálna. Kamera nincs, mert a tulajdonosok leszavazták.

Paggy, folytattam ahogy raktad fel az ismertetőt. Tudod mit nem tudok? Pl. a kőtömbök, amin a hieroglifák vannak, azok igaziak, vagy csak utánzatok?
Nagyon érdekes volt az a videó is, amin az irást mutatja be a pasas. Most már tudom, hogy ha keretbe van, akkor az egy név.
Megint megcsodáltam Lilla és a lányod gyönyörű haját, hajszinét.
Megtaláltam a pótolt templomrészletet is.
Most nézem a 10 perces videót a múmiákkal az elején… Hú, de jó volt ez is! :-)
Köszi Paggy, megint hatalmas kutatómunka és ismeretanyag került ki Tőled! :-)
Majd elfelejtem, Lukrécia jól van?
Hogy viselte a banda a vendégeket? Nászasszonyod is volt?
TOrta miylen izű volt?
FŐztél is? Hát ennyi volt a kérdés áradat :-)

Megyek és eszek egy szaloncukrot, mert ennyi olvasás után megérdemlem azt hiszem :-)
Paggy
Hozzászólások: 5683
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 12. 21:16

Kedves Ági!Holnap folyt .köv még.
Válaszolok és nézem az általads felrakott képeket.
MINDEN EREDETI A MÚZEUMBAN!!!!!!!!MICSODA ÉRTÉK, NEM?És MICSODA LEHETŐSÉG NEKÜNK!Persze más ,gazdagabb országokban,még több műtárgy látható.
Az állatokat becsuktam a szobába,nehogy Lizikének eszébe jusson a bejárati ajtó elé pisilni miközben mi eszünk./nincs ajtó a konyhámon/A torta után/csoki torta gyümölcsszósszal-a lányom csinálta/levittül őket Lillával.A nászasszonyom is itt volt.Nagyon finomat főztem:2 sajtos-tejfölös sütöben sült csirkemell fűszeres krumplival és párolt zöldséggel+savanyúság.1 tányéros étel fér el a konyhámban 6 ember részére.Mindenkinek ízlett minden és jól éreztük magunkat.A szomszédoknak vittem kóstolót és a maradék tortát is szétosztottam.A házban kapok én is falatkákat,ha ünnepek vannak.Pld .egyszer sült kolbász illat volt a lépcsőházban,nem szellőztettem ott ,mert hodeg volt.megyek fel a lépcsőn és az alattunk lakó házaspár éppen vendéget fogad.HÚ-mondom,de fincsi illat van-nem telt bele 5 perc ,már hozott is belőle egy kis darabot.Ez a jó abban,hogy csak 6 lakás van.És persze néha bosszantjuk egymást,de azért a végére alakulnak a dolgok. :)AZÉRT NEM TELJESEN IDILLI,DE ELVAGYUNK EGYMÁSSAL
LUKRÉCIA megvan,eszik bőven és alszik és néha dorombol. :littlehearth: ,máskor nyúzza az idegeimet éjszaka,hogy ki akar menni,vagy a párom szobájába. :((
Paggy
Hozzászólások: 5683
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 12. 21:31

Ági!Elolvastam a cikket.Hát ilyen egy kivülálló ,tárgyilagos írása.Nem várható el tőle más.ÁM AZ HÜLYESÉG ,AMI A KÉP ALATT VAN:
AKI NEM ÉRTI,ANNAK IS MEGY AZ ÍRÁS-Az sem értette,hogy miről van szó,aki ezt leírta.Hogy is érthetné az ember egy ősi kultúra írásjegyeit.Még Rubens is csak másolta kezdetben Olaszországban a nagy elődők műveit és csak nagy sokára szűrődött át rajta és ezzel alakította ki a saját stílusát.
pedig azonos kultúrában élünk,nem pedig egy másikban.
Paggy
Hozzászólások: 5683
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 12. 21:52

Rita!Gusztusos az a rizses étel ,valamint főleg!!!a sült zöldségek!!!Nyami!!! :ymdaydream: :ymdaydream: :ymdaydream:
Örömmel veszem mindig a madárvideókat,ezt már 1000x írtam.Remélem katának is tetszenek a mozgásos videók és a Te ajánlatod!!!Köszönöm az ételfotókat is.Üdv. :movingflower: :littlehearth: :movingflower:Paggy
Paggy
Hozzászólások: 5683
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 13. 0:28

A kávéktól nem tudok elaludni.Remélem nem zavarok fel senkit,ha ezeket még felteszek és AZUTÁN KÉSZ.
Spoiler: mutasd
Az egyiptomiak a halált átmeneti állomásnak képzelik a túlvilágra vezető úton.Hitük szerint az emberek haláluk után érik el lehetőségeik teljes kibontakozását..Azt gondolták mindenkinek 3 lelke van:ka,ba és ah,melyek scal akkor tudják betölteni feladatukat,ha a test épen marad.Erre különböző módszereik voltak.
Felső -Egyiptomben nem ásták mélyre a halottakat ,így a forró homoktól hamar kiszáradtak így megmenekültek az enyészettől.
Az újbirodalomban bebalzsamozták aholttesteket az arcra az elhúnyt vonásaira hasonlító maszkot tettek.A balzsamozás és a halottak isten volt ANUBISZ,szent állata a sakál..a bepólyált múmiát koporsóba tették.A korai időkben szögletes fakoporsóba,síma oldalukat hieroglíf írás díszítette,a középbirodalomban díszesebb koporsókat készítettek.Rajtuk UDZSAHSZEM volt.,melynek feladata a múmia őrzése volt.Még a középbirodalom idején emberformájú múmialádák jöttek divatba.A halottat 2 kezét összekulcsolva,amulettet tartva ábrázolták a múmialádán..Egyes koporsókat arannyal bevonták és drágakövekkel díszitették,z usébti (angolul ushabti, shwabti, shawabti stb.) az ókori egyiptomi sírokban elhelyezett sírmellékletek egyik fajtája, az elhunytat a túlvilágon helyettesítő szolgaszobor. Feladata, hogy amikor a halottat a túlvilágon munkára szólítják, mágikusan megelevenedve válaszoljon helyette, és elvégezze a feladatot. Innen ered az elnevezése is, az usébti jelentése egyiptomi nyelven „aki válaszol” (a „felel, válaszol” jelentésű wšb igéből).
A túlvilágot jó helynek gondolták az egyiptomiak,ahová sok próbatétel után jutott a halott.Végül OZIRISZ ítélőcsarnokába jutott,ahol szívét mérlegre tették/egyiptomiak szerint mindent a szív csinált a testben-az agyat nem tekintették seminek/a másik serpenyőbe az igazság tollát helyezték.ha bűnös életet élt,nehéz volt a szíve,felfalta egy szörnyeteg.Ha erényes életet élt,megtérhetett őseihez.


Kép
Paggy
Hozzászólások: 5683
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 13. 0:32

Legvégén jön egy balfék videó.Az első 3 percet nyugodtan ki lehet hagyni!!!

MOST PEDIG SZIASZTOK:Paggy :movingflower: :littlehearth: :movingflower:
Kép
Paggy
Hozzászólások: 5683
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 13. 9:59

Kimaradt fotók:
Ezek itt KANÓPUSZEDÉNYEK,merlyekbe a halott belső szerveit tették a balzsamozás előtt:
Kép
A kanópuszedény az ókori egyiptomi temetkezéseknél az elhunyt belső szerveit tartó keményfa, kő vagy kerámia edény. Alkalmazásuk elterjedésétől kezdve mindig pontosan négy van belőlük (ez alól egyetlen kivétel ismert[Jegyzet 1][1]), vagy, a szaiszi kor egy időszakában, amikor a belső szerveket preparálás után visszahelyezték a hasüregbe, egy sincs, helyettük álkanópuszokat alkalmaztak.

A kanópuszedényeket többnyire díszes tartóba, ládába téve helyezték az elhunyt sírjába. Királyi temetkezéseknél a kanópuszedényeknek külön hely is készülhetett a síron belül.
Az V. vagy VI. dinasztia korától alkalmazták, Hotepheresz királyné (Hufu anyja) sírjában még négy részre osztott alabástrom ládában helyezték el a belső szerveket. A kanópuszedényt eredetileg egyszerű lapos fedéllel látták el, a Középbirodalom korától emberfejet, az Újbirodalom korától négy isten fejét mintázták.
Paggy
Hozzászólások: 5683
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 13. 10:04

ANUBISZ isten végzi a balzsamozást:
Kép
Paggy
Hozzászólások: 5683
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 13. 10:06

Kép
Paggy
Hozzászólások: 5683
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 13. 10:08

Egyiptomi ékszerek:
Kép
ÉS,amiket itt mutatnak be:
Kép
Kép
Avatar
Kata58
Hozzászólások: 4777
Csatlakozott: 2016. február 28. 16:12
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. január 13. 11:09

Hú Paggy, hatalmas munkát fektettél bele, végigolvastam a lemaradásomat. s belenéztem a videókba is. Lehet én vagyok javíthatatlan, de legjobban az utolsó két tetszik a gyönyörű ékszerekkel. Elképesztő gazdagság sugárzik belőlük. viszont valami fantasztikus, ahogy használod a ismertetóhöz kapcsolódó számítógépes iránymutatót. Te jó ég hogy én mennyire le vagyok maradva ezen a téren :)) :(( :))

Ágikám, köszönöm a tanácsodat, és tényleg nem veszem át a csomagot. Inkább majd veszek egy szobabiciklit, ami legalább 12-13o kg -ig hitelesített, de olyan kell, ami nem baj ha hátrafelé is tekerve van..Samunak mániája volt az előző bicaj hátrafelé tekerése, lehet ezért is ment tönkre. Nem érdekel az ára mert ezerszeresen a biztonságra kell törekednem. vagy nem tudom mi legyen itthon futópad?! Szóval fő a fejem mi lenne jó! de az is biztos így nem maradhat a jelenlegi helyzet.

Na megyek..irány a konyha..a múltkori képeket még nem tettem fel.. :x :ymhug: :-bd :littlehearth:

Ui: Gratulálok az újságcikkhez is.. :x
Paggy
Hozzászólások: 5683
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 13. 11:10

Kedves Lányok!Összegeztem az elmúlt évek képekkel-videókkal általam bemutatott helyeit.Múzeumok,fürdők,híd,csarnok,fesztiválok,terek,színházak ,jógaterem.,biokert tanfolyam........sorolhatnám 100-ig.Legalább ennyi helyen voltam.azt gondolom,hogy magam részéről bemutattam-megéltem a 50-60-70-80 .....100 éves életkorig terjedő kikapcsolódási-életeltöltési lehetőségeinket.Természetesen tudom,hogy sok más értékes dolog van,azon kívül,hogy ülünk otthon és jajgatunk,sajnálgatjuk magunkat és készülünk a halálra.TUDOM,hogy a nagy fájdalom mindennek gátat vet.Másik gát az anyagiak és egy harmadik a lehetőségek.Kedves Lányok!Nekem itt Budapesten több a lehetőségem,de már írtam Nektek,hogy anyukámmal,élete utolsó 10 évében jártuk az országot és mindenhol annyi,de annyi értékkel-szépséggel-gyönyörűséggel találkoztunk,annyi fantasztikus emberrel találkoztunk,ezért úgyx gondolom,hogy nem az a lényeg,hogy nagyvárosban élek-e.Bocsánat ,hogy a magam véleményét mondom,de találtam a Dél-Alföldön egy embert,aki különleges paradicsomfajtákat tart.Mások gyönyörű közeli képeket készítenek gyomnövényekről,megint mások gyalogolnak,van akinek papagája van,esetleg kirándul,csodás vizek közelében él és lefotózza,vagy ki sem tud mozdulni,de ESZMÉLETLEN SZÉP FELHŐKET FOTÓZ.Tehát Lányok!Mindent csináltam már és állandóan tüsténkedtem itt és hoztam a képeket,beszámolókat.2020-at szeretném kicsit csendesebben tölteni.Összeírtam,hogy hová teszem a hangsúlyt.Első :a CSALÁD,ha van, az embernek.DE EGY KISMADÁR IS LEHET AZ. Itt a nyugdíjas házas bácsik az ablakukban 3 műanyag palackkal etetik az énekeseket.Nekem az állataim a családom részei.Képzeljétek milyen örült vagyok!!!11 állatom van .A második a:
MOZGÁS/amennyit lehet/-gyaloglás(csarnok-pic-távolabbi boltok-esetleg érdekes helyek),olcsó jóga(találtam egy 1000ft/alk)esetleg tánc(ZUMBA,de pénztárcafüggő)
a harmadik a szellemi karbantartásom
ÉS NEM A NEGYEDIK,de MINDENT ÁTFOGÓ ÉS ÁLLANDÓ (ami a legnehezebb nekem !!! AZ ÁLLANDÓ ÉS FOLYAMATOS TAKARÍTÁS,mert a 2 szobás kis lakásunk tele van velünk,s ha 1 nap nem csinálom,másnapra KÁOSZ LESZ.NA SZÓVAL EBBEN KELL A LEGTÖBBET FEJLŐDNÖM!!!!!KEVÉS IZGÁGA PROGRAM HELYETTE TÖBBSZÖRI PORSZÍVÓZÁS!!!!!!Ezért Lányok!Idén kevesebb helyre megyek el!!!!!Tudom,nem Ti küldtetek ide vagy oda,hanem én ,és milyen jó volt!!!! \:D/ \:D/ \:D/ .Most befejezem a kitárulkozást.Hajrá Lányok az új évben is legyünk jó kedvűek,amennyire lehet!
Megyek és iszom egy szép színű gyógyteát.Szép napot!
Februárban megyek kínai újévi koncertre.Megint lesz,ahol már voltam:

https://welovebudapest.com/program/4-ki ... fesztival/
Üdv:Paggy
Paggy
Hozzászólások: 5683
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 13. 11:34

Egy kis nézegetni való:
Avatar
Kata58
Hozzászólások: 4777
Csatlakozott: 2016. február 28. 16:12
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. január 13. 12:41

Hú de gyönyörűek voltak a ruhák, és milyen szépen tudtak benne mozogni..hát ehhez is kell egy kis kulturáltság..és képesség. Csak egy két ruha nem tetszett, tehát olyan 97%-ban igen ami nálam nagy dolog. viszont ami ettől függetlenül nem, hogy miért csak ilyen lábnyomorító cipőket, szandálokat tudnak adni a modelleknek? Az embernek megfájdul a lába a látványtól.. :)) :(( . A Madérás ruha az egyik kedvenc a kínálatból,...köszönöm a gyönyörű látványt. :ymhug: :x :flower1: :littlehearth: :-bd
Paggy
Hozzászólások: 5683
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 13. 13:09

Hülye vagyok.Mosogatás közben jutott az eszembe---ZUMBA ITTHON!!!!!!!a NETRŐL,amiket betettem!!!!Így nem kerül pénzbe!!! :-bd
Szépek a ruhák.Azért tettem be,mert lesz itthon is egy ilyen bemutató,de így nem kell elmenni,hiszen ilyen közelről úgy sem láthatnánk,mert drága a jegy.Igaz ez 2018-as,de nem múló divatról van szó.SZÉP HETET!Paggy :movingflower: :movingflower:
Avatar
f.ági
Hozzászólások: 1725
Csatlakozott: 2016. február 28. 19:59
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. január 13. 15:19

Sziasztok!

Paggy, hajnali irásaidtól fogom ma folytatni, ha befejeztem a mai napi teendőim.
A zumbáról annyit, hogy egyszerűen én meg a tánc, na az nem két, hanem három dolog. Marad a callanetics
Annyira, de annyira szeretnék menni a Kinai újév rendezvényére a Jegenye utcába. Hátha valaki megy közüllünk, merthogy én egyedül eltévedek az halál biztos. - egy ideje igy van és ezen nem tudok változtatni, inkább nem megyek semerre egyedül-

Kata, a bicikli az jó dolog szerintem. Majd elájultam ennek a rezgőnek az árától, mikor ránéztem az oldalra.

MinGi! Végig bogarásztam az egyiptomi facebook oldalt. Nagyon jóóó! köszi szépen! :-)

Rita! Remélem ma nem csuklottál! :-) Veled példálóztam a páromnak. Na és, hogy miért? Valahogy szembejött velem a Régikönyvek.hu oldalon Kinát beütve a KINA TANULMÁNY
Réges régen az egyik vendégem ajánlotta olvasásra, ő is hallotta egy olyan ismerősétől, akia rákkal küzdött. Kina eldugott tartományaiban csináltak felméréseket amerikaiak, amiatt, hogy miért egészségesebbek ott az emberek.
Letöltöttem, napi program az olvasása, bár a férjem nagyon ellene volt, de most lelkesen beszél róla, miket tudott meg.
Napi 10 - 20 oldal van betervezve, mert azt tudom teljesiteni egy ültő helyemben, aztán robogok tovább.
Meséltem itthon a már nálam bevált cukkinis, kapros ételedről, a csicseriborsóról, babról, na majd jönnek a fermentált dolgok is kicsit később...
Úgyhogy Rita, élő példa lettél előttünk!!!!
Nekem most ez volt a fenékberugás! :-)

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid= ... EwZjFiNGM0

Letöltve nagyitható és nem folyik ki az ember szeme, mig olvassa.
Persze meg is kapható könyvesboltban, vagy antikváriumban.


Mai történés, ami kiverte nálam kicsit a biztositékot, egészségügy helyzete, ide, vagy oda.
Anyunak ma kellett Békés megyéből eljönni Szegedre a II. Kórházba a Szájsebészetre.
Hatalmas ködben meg is érkeztek, cseréltünk a hugommal, ő ment vissza Orosházára dolgozni, én meg mentem anyuval tovább.
A betegfelvételnél közölte a kedves hölgy, hogy előtte nap ambulanciára kellett volna jönni, mert igy nem tudja befektetni anyut.
Na de kérem! Az orosházi SZTK-ból intézték neki az időpontot befekvésre. Szó nem volt előtte nap ambulanciáról, ami abszurd, hogy ennyit autózzon oda-vissza, csak azért, mert a hölgy szerint ez az előirás. Amikor aput műtötték a májával szintén itt, érdekes módon akkor a telefonon adott időpontnál nem varriáltak, sőt Gyulán se szoktak, mikor oda kell neki menni.
Anyu állt elől én mögötte figyeltem. Már majdnem sirt, hogy akkor mi lesz. Az mentette meg a nőt, hogy közölte, akkor legyen-e neki jó szive? Merthogy beirja péntekre ambulanciára anyut igy be tud feküdni.
Komolyan mondom, az ember esze megáll. Látta, vagy fel nem fogta az irányitószámot, vagy az Orosházát, látta anyu korát és még szórakozik?
Viszont ami meglepett és nem értem, utána kell érdeklődnöm.
Aki csontritkulás elleni szurit kap - anyu meg még pluszban vérhigitót-, annak műtétek előtt frász tudja milyen szurikat kell kapnia, mert a nő szerint, ha nem kapja az utána adott antibiotikumoktól anyunak a csont megszünik az álkapcsában???? Nem értem.
Mi van akkor, ha valaki spontán szed csontritkulásra folyamatosan gyógyszert, megfázik és kap antibiotikumot, mert azt adnak. Összeroppan?

Nálunk egész nap esett az ipari hónap nevezett hó. Köd és hideg van. Már a cinegék is elvonultak aludni szerintem. DÉlelőtt s zinte folyamatosan voltak az etetőnél.
Avatar
Kata58
Hozzászólások: 4777
Csatlakozott: 2016. február 28. 16:12
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. január 13. 16:59

Kép
ma délutáni.. mire a konyhából felnéztem újra már el is tűnt...
Január 5. i képek...azóta még nem voltunk kint.
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Samum nagyon meg van illetődve az új étteremtől. :D
Kép
Kép
Kép
eszméletlen finom volt ez a tészta..és ketten jóllaktunk belőle...
most csak ennyi fér bele... :x :D :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Avatar
Kata58
Hozzászólások: 4777
Csatlakozott: 2016. február 28. 16:12
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. január 14. 16:55

Ági! Mi van anyukáddal azóta?! sikerült megoldani, megtalálni a válaszokat? Remélem hogy azóta már megnyugodott szegénykém, és minden halad a maga útján jó irányba! hát ezért nem merek én sem fogorvoshoz menni..eszem inkább tejbepapit... :(( /szerencsére azért nem annyira rossz nálam a helyzet..de kitudja..
Na vigaszképpen Samuról hozok képeket...persze minek a villa, anyunak így kevesebb mosogatnivalója van... :)) :)) :)) .
Na de sorjában vagy ahogy a telefon adta...
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Egy új üzlet...francia, az ára és az íze is...
Kép
lekopaszítva...fél évig nem kell fodrászhoz mennem ... :))
Kép
Kép
Kép
ennyi a beszámoló mára... :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Paggy
Hozzászólások: 5683
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 14. 19:05

Hú Kata!Milyen finomságoknak néznek ki!Látom, nálatok sem olcsó a sütemény.Gondolom a "frencsájzt" is meg kell fizetni.Különlegesek a sütemények, jók is voltak???Ez a látvány,de sikerült elintézni a dolgod?Kata!
Spoiler: mutasd
Levettem a családi dolgokat,a rólam készült képeket hagyom.Örülök,ha Samukáról teszel be képeket és persze ,hogy nem élek vissza vele.A lányom néha megengedi, nem szó szerint értendő, megértemj,hogy nem nagyon szeretné látni magukat a neten.Nem titkos,viszont néha rövid időre kell.

Spoiler: mutasd
Ma nagyon kiköltekeztem, a nászasszonyom madarának vettem egy leárazott kalitkát.Nagyon takaros , biztos jobb lesz a madárnak.Ha rajtam múlna szoba nagyságú röpdében élhetne,de nem mindenki vélekedik így. x_x

Hideg ,barátságtalan idő van.Főzök is egy teát és kész a 10 tojásos,hagymás,kolbászos rántotta a páromnak.
A jóga szuper.Mára ennyit innen Budapestről.Köszönöm Neked Kata a fotókat.
Ja gyönyörűek a szülinapui virágaim .Üdv.Paggy
Ágika!
Spoiler: mutasd
BORZASZTÓ AZ EGÉSZSÉGÜGY!!!IGAZ AZ IS EMBERFÜGGŐ.Szegény anyukád!Miért gondolta az ápolónő,hogy szivességet tesz Nektek??Tudom,hogy így van,de ezt BE KÉNE FEJEZNI.Az orvosok egy része is ilyen,szívességet tesznek,ha ellátnak.Borzalom!!!Nem csak a pénz miatt ilyenek,hanem azt gondolják, mindenki felett állnak.Ma az idős buszvezetőt néztem,hát ő hány ember életét tartja a kezében????Örüljön mindenki,ha lehetősége volt és tanulhatott ,persze örülhet ,mert jók a képességei is hozzá,de senki felett nem áll.

Most meyek. :-h Paggy :movingflower:
Avatar
f.ági
Hozzászólások: 1725
Csatlakozott: 2016. február 28. 19:59
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. január 14. 20:54

Sziasztok!
Elég össze-vissza fogok irni, mert most fejeztem be a festést és a szemem kifolyt belé.
még hajat kell mosnom, mert holnap irány az üzlet.

Kata, totál megértem Samukát, hogy kézzel eszi a sütit! Egész más ize van ám, mint villával. :-)
Nagyon guszta a thai ebédetek! Azok a sütemények meg..., hát kivánnivalóak az már biztos.
A hajad jó lett szerintem. Jó ez a kép.
Elcsodálkoztam milyen szép buszbelsőtök van és milyen szép tiszta!

Paggy, a virágod látod kimaradt az irásból. Rá fogok ismét keresni és megvizslatom újra. Azt láttam elsőre is, hogy volt egy különleges benne azt hiszem.
Hú, a párod 10 tojásból rántottát eszik. Bár ha munka után, akkor megértem, de jó nagy adag az már biztos. Meg laktató.
Milyen jó is mikor hazajön és várod az ebéddel, vagy vacsival.
Miylen madara van a nászasszonyodnak?

Anyu köszöni szépen jól van, kicsit hisztis a lelkem, de majd kinövi. Vagy nem? törekszem rá, hogy ne ilyen legyek, bár esélyem az van.
Felhiv, hogy ő tiszta ideg, mert hogy még nem műtötték meg. Mondtam neki, hogy ez nem kivánság műsor, nem fog úgy hazajönni biztos, hogy hiába kapta a szurikat. Bent se fogják tartani tovább, mint kell, mert drága az élelmezés :-)
Lényeg, foga kiszedve, varratszedésre kell neki majd visszajönni Szegedre. Na ez is gond volt, mert legközelebb Gyulára megy. Hát persze, főleg, hogy ott nincs szájsebészet. Normál sebészeten meg nem fognak nekiállni, hiába szeretné.
Apukámat is hivtam, ő meg vigan elvolt otthon egyedül. :)) Azt mondta, mig kenyér és vaj van, addig nincs gond. Hát ez az én családom. =))
Macikát persze nem vitte sétálni, mert tiszta latyakos lenne és nem fürdeti meg. Mondjuk azt megértem, ne is hajolgasson nekem.

Ezekkel inditjuk a bazsarózsa festészetet. Megint csak tus, a ztán ezek kiszinezése és majd az egyedi festés, ahol nincs körvonal. Ma megjött az új ecsetem, azt próbáltam ki.

Kép

Kép

Vissza: “Társalgó”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég