Na, viszsalépve a tusolóból

Paggy, a pszichológusok, pszichiáterek világa egy más világ.Tudom, mert volt közeli barátom ennek a " szép " szakmának a művelője. Mindenre van magyarázat, csak ne nekik keljen úgy élni. Persze, tisztelet a kivételnek.
Én is úgy gondolom, persze, hogy nem egyezik nagyon sok témában az emberek véleménye. Rossz is volna, ha nem igy volna. Viszont, ha az ember képes megindokolni a saját véleményét abban a dologban, amiről úgy gondolja, hogy neki van igaza, az már fél siker. Az meg a másik siker, ha mégis rájön: téved, el tudja fogadni.
Azt irod: " Ha azt gondolom,hogy Ő TÉVEJEG ÉS ÉN TUDOM JÓL,AKKOR NEM FOGADOM EL,hogy atermészetben van fű,virág és kő,víz..." Na ezt nem igy látom. Attól, hogy Te nem úgy gondolod, mint ő a véleményed elmondása után, attól még nem leszel mindent tagadó. Vannak akik hatalmas erővel és akarattal ragaszkodnak a saját elképzelésükhöz, és semmivel nem lehet kimozditani őket belőle. Ettől még lehet az embernek igaza, főleg, ha sok témában tájékozott, vagy lehetősége van belelátni nagyon sokféle dologba.
Engem pl. a politika a párom miatt, aki megrögzött tudója, hidegen hagy. nem érdekel, meghagyom azoknak, akik naponta követik az eseményeket.
Lehet struccpolitika, ez van. Megvagyok nélküle.
Olyan nincs, hogy az ember mindenben tájékozott legyen. Mondjuk ugye az igazság fáj a legjobban, amit még az embereknek meg kell tanulni elfogadni és feldolgozni, hogy hogy éljék meg.
Ha valakit meggyőző érvekkel nem tud az ember jobb belátásra birni, akkor hagyni kell. Ezt naponta gyakoroltam mostanában az üzletben. Attól az ember nem kevesebb, mert tájékozottabb. Persze nem összetévesztendő a tudálékoskodással és okoskodással.
A politika pedig egy nagyon kinos dolog. Megosztja, egymás ellen forditja még a családtagokat is.
Irod: "mindenképpen meg kell egyezni alapvető dolgokban az embereknek egymással,hogy tudjanak együttélni."
Persze ez igy van a párkapcsolatban, barátságban. Mert hogy is működne, ha mindent másként lát az ember. De mindenki nem lehet jóbarát és társ.
A többiekre meg nem érvényes ez, amit nem értek a szabályokra amit azért be kell-lene tartani, legyen az bármi az élet különböző területein.
Hiába vannak és maradnak eltérő vélemények, ha az ember tisztel és nagyrabecsül bármit is a másik személyében, attól az ilyen " konfliktusok" még nem lesznek annyira drasztikusak, hogy megszakitsák a kapcsolatot.
Na ezt most nem olvasom vissza, mert lehet a sok zagyvaságból törölnék sok mindent.