Van képem hozzá

Avatar
Paggy
Hozzászólások: 5600
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. december 30. 21:03

Kép
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 5600
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. december 30. 21:05

Kép
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 5600
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. december 30. 21:07

A Buddha-fejű körte Kína új kedvence

Egy kínai vállalat, a Fruit Mould azzal foglalkozik, hogy speciális, formatervezett gyümölcsöket kínál aranyáron a vásárlóinak. Az élelmiszer-nemesítés és a gondosan dizájnolt gyümölcsök nem számítanak újdonságnak – az utóbbiak főleg Japánban népszerűek, ahol a gyümölcs olyan drága, hogy nem illetlenség ajándékba adni –, viszont a formatervezés egy új minőségi szintre lépett.
Kép
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 5600
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. december 30. 21:12

ENNYI VOLT.B.Ú.É.K! mégegyszer.Üdv:Paggy
Avatar
Gabóci5
Hozzászólások: 1572
Csatlakozott: 2016. február 27. 19:38

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. december 30. 21:50

Paggy! Bevallom neked, hogy engem nem vonz a főváros nyüzsgő élete. Elég belőle az év néhány napján odalátogatni. :ymblushing: Szívesen, sőt örömmel nézegetem a gyönyörű épületeket, azt is leginkább képeken, ezért köszönet a fotóidért és a múltat idéző képekért. Tömegiszonyom van, ezért jobban szeretem a mi kis csendes városunkat.
Hol máshol, mint Japánban találnának ki a Buddha-fejű körtéhez hasonló dolgokat. Nem cserélném el a Te finom gyümölcskoktélodért, jól néz ki, biztos finom is.
Cuki volt a személyes üdvözlő kártyácskád! Köszönöm, neked is kívánok Boldog Újévet.

Kép
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 5600
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. december 30. 22:19

Kedves Gabóci!Elgondolkodtam azon,amit írtál.Egyébként igazad van.Sok és tömény a városi nyüzsgés.A fiatalabbaknak viszont muszáj felvenni a ritmust.Nekünk valóban nem.Csak hát gyerekkorom óta nagyrészt itt élek és belenőttem./pár évig voltam Sopronban/Budapest érdekes és izgalmas város.Évekkel ezelőtt kamasz gyerekeknek csináltam egy szakkört . Sok helyre elvittem őket,hogy magukénak érezzék Szerettem volna megmutatni m a mikrokörnyezeteket,ahol még nem idegenül el az ember.Most felnőttek és ők vezetnek engem az "új világban"./Persze csak néha!!!/
Az előbbire a példa:a szép ferences templomban/FERENCIEK TERE/ volt orgonista a dédpapám,este meg bárokban zongorázott/1930-ban/Vagy a párom dédapja építette ezt a házat ,amiben lakunk egy lottónyereményből.Előtte ezen a helyen birkákat legeltetett és tormát termesztett.Most 2 lakás a miénk az épületben.,mert én a nagymamája lakását vettem meg tőle 30 éve.Előtte nem is ismertem.A mi utcánkban mindenki ismeri egymást és köszönünk is!/.Vagy pár lépésre van a lakótelep ott is egy házban fél falunyi ember lakik.Van fodrász,kis bolt,üveges,cipész.Nagyon sokat lendített az ismerkedésen a szombati piac.MINDENKI ODAJÁR.EZ EGY KI NEM HAGYHATÓ PROGRAM.Boldog nyüzsi.A környék apraja-nagyja vásárol,beszélget,fánkot és kolbászt eszik,a vidéki őstermelők már alig férnek el.Nem nagy terület,de órákat el lehet tölteni./képeket is csináltam róla/A piac szélén zsibvásár van.NAGY ÉLET.A másik és utolsó pld.nagyon szeretem az ALLAE-t/bevásárlóközpont -lásd képeim és videó-,mert még emberléptékű.Butaság,de azért raktam be annyi városi képek,mert "EL AKARTAM ADNI" nektek a várost.ÉN MEG /énnel nem kezdünk mondatot/,mégis,kaptam érte egy adag szép vidéket tőletek.Köszönöm.Jó reggelt,bár még sötét van,szép hétvégét!Sziasztok:Paggy
Most kiosonok a konyhába és megiszom 3 KORTY capuccinot.Ennyi maradt,mert nem szabad innom /beteg leszek a kávétól/
Avatar
Kata58
Hozzászólások: 4729
Csatlakozott: 2016. február 28. 16:12
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. december 31. 7:43

sziasztok Lányok,! Ma korán ébredtem, és megint itt ülök a gép előtt, nem mintha nem lenne dolgom..csak hátha Samuka visszaalszik egy kicsit. :ymblushing:
Addig meg nézegelődök! :D ;) . Paggy, olyan gyönyörű képet tettél fel a könyvtárról, hogy szinte éreztem a könyvek sajátságos illatát! :D
Valamikor én is dolgoztam könyvtárban! Lehet ezért is vonzanak a könyvesboltok is! :D . A saját készítésű kis képeslapnak nagyon örültem, milyen jó és kedves ötlet! :D . Nagyon tetszett az épületek, és lakókörnyezeted leírása..milyen érdekes az élet, hogy ennyire bensőséges kapcsolat tud összekötni az otthonnal.szinte már majdnem ereklye. :D
Majdnem elfelejtkeztem az italokról, mindegyiket bevállalnám, nagyon finomak lehetnek. Paggy, a kávéról jut eszembe, hogy újabban nem mindig, de egyre gyakrabban allergiás reakció jön ki rajtam a nescafetól, és mindegy hogy nestlés vagy Tchibos..pedig nem a gyengébb minőséget iszom.Vissza kell térjek a rendes kávéhoz.

Gabóci, madaras képeid megint fantasztikusak, milyen közelinek tünnek, és egyáltalán nem zavartatják magukat hogy vannak emberek a közelükben! :D
Kellemes pihenést mindenkinek! Boldog Új Évet! :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: ~o)
Avatar
csip
Hozzászólások: 138
Csatlakozott: 2016. február 28. 22:15

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: csip » 2017. december 31. 13:00

Mindenkinek Nagyon Boldog Újévet Kívánok!
Kedves Rita!
Neked külön köszönöm az egész éves munkádat!
Avatar
Gabóci5
Hozzászólások: 1572
Csatlakozott: 2016. február 27. 19:38

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. december 31. 17:25

Sziasztok! Nem április van, csak az időjárásban. :( Tegnap ragyogó napsütés, ma pedig egész nap esik az eső.
Mi ez, Ó év sirató??? :))

Szilveszteri túra a Körös parton, a városon kívül.

Ázó-fázó csipkebogyó
Kép

Kék a kökény...
Kép

Ezt nem tudom milyen gomba.
Kép

Az újévben legyen szép az idő sok napsütéssel! :) :ympray: :movingflower: :flower1:
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 5600
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. december 31. 17:31

Szia! Ez a piros bogyós kép nagyon szuper.Paggy
Itt esik és süt a HOLD a felhők között.
Avatar
Kata58
Hozzászólások: 4729
Csatlakozott: 2016. február 28. 16:12
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. december 31. 21:38

Kép
BÚÉK! :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-bd :ymparty:
Avatar
f.ági
Hozzászólások: 1724
Csatlakozott: 2016. február 28. 19:59
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. december 31. 22:14

Sziasztok Lányok!
Fiúk egyáltalán olvasnak szerintetek bennünket?
Újra kezdtem a madaras képekkel, videókkal.

Ritánál a jövés, menés már megszokott, de szerintem sosem unjuk végignézni a lakmározást.

Gabóci ! Olyan jók a közeli madárképeid! Sosem értettem, hogy a harkály nálunk miért szemeli ki a villanypóznát. Egyszer úgy szeretnék élőben látni egy olyat, mikor a makkokat elraktározva lyukakat fúrnak a fába.
Itt is szuper napsütés volt ma, el is mentünk az ebzetünkkel sétálni ebéd előtt egy kicsit, mert szerintem depis volt a lelkem a sok bent levéstől. Ha kimegyünk az udvarra, akkor is rajta a póráz, mert rohanna be a tuják mögé.
Már elkezdődött az őrület, a szomszéd kutyáit nagyon sajnálom, mert borzalmasan félnek, nem tudom beengedték-e őket. A s zomszéd ezerrel durrogtat. Mondtam is a férjemnek, hogy miért is nem szakad az eső, vagy jó kis ónos eső, hogy elvegye a kedvüket a kintléttől. Élvezkedjenek az őrültek a lakásban. Erre mit mond a férjem? - Legyen még - 20 fok, akkor biztos otthon maradnak. :-)
Ennyit rólunk. :-)
Ödönt most egy kis Kim Nam Gil zenével művelem, hogy elnyomjam a kinti zajt, bár ő durmol ezerrel. Aztán majd kettőkor kipattan a szeme és engem sem hagy aludni.

Paggy! Mig el nem felejtem: Köszönöm a tippet a béres cseppel kapcsolatban!
A városos képeid mindig megnézem, nagyon jó,hogy nagyban vannak, mint most is. A véleményem ugyanaz, mint Gabócié, de más lenne a felállás szerintem, ha mi is a nyüzsgéshez szoktunk volna.
Igy ahogy leirtad hol is laksz, hát nagyon jó lehet ott, komolyan!
Nálunk ahol lakunk hasonló a helyzet. Igaz, nem kis utca, de este hat után már alig van forgalom, mintha faluban lennénk, nyugi van. A szomszédokat ismeri az ember, közel van minden, de mégsem érződik a város zaja. Itt a Vadaspark is nem messze, lehet hallani farkas üvöltést, meg az emut is azt hiszem. Az oroszlánokat már átköltöztették messzebbre, igy az ő üvöltésük már nem ér ide.
A leendő szálloda belső munkálatai igaz még nem értek véget, de ami látszik belőle hát az fenséges, főleg majd ha kész lesz!
- na megint egy vadbarom itt durrantgat a ház előtt-
A koktéljaid én is végig kóstolnám!
A körtés budha forma egyedi, de nekem nagoyn természetellenes, ugyanigy gondoltam, mikor a kinaiak a dinnyét dobozokba erőltették, hogy kocka legyen.

Nemrég lettem kész a kocsonyával is, mert le voltunk most mindennel maradva, hajmosás, mert fel vagyok füstölődve - pörkölni is szoktuk a körmöt, meg a többi belevalót- aztán végre filmezés, bár tanulni is akartam még, de úgy gondolom az se normális, aki szilveszter este az értékcsökkenést elemzi.

Mindenkinek Boldog új évet kÍvánok! Legyen szép, jó és tartalmas évünk, ne legyünk betegek, tudjunk örülni a szépnek, teljesüljenek apró, vagy nagyobb vágyaink, és persze nem utolsó sorban maradjunk igy együtt, élvezzük Rita munkáját amivel megörvendeztet bennünket már régóta!
Nem szoktam fogadalmakat tenni, de minden évben remélem és megelőlegezem magamnak, hogy rosszabb nem lehet, mint ami előtte volt!
Ezt kívánom mindenkinek!

Avatar
Paggy
Hozzászólások: 5600
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. december 31. 22:58

Kedves Kata és Ági!Nektek is beteszem a nem tökéletesre sikeredett töltött virsli képét,ami nagyon finom./Rita receptje/Mindkettőtöknek sok szépet ,kitartást és erőt,valamint RENGETEG ÖRÖMÖT az új évben! :littlehearth: :ymparty: Paggy
Kép
Avatar
Kata58
Hozzászólások: 4729
Csatlakozott: 2016. február 28. 16:12
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. január 1. 9:59

Üdv mindenkinek az év első napján..1o óra és mélységes csend, még kutyasétáltatót sem láttam eddig! :D
Paggy, guszta lett a virslid, lehet nálunk majd az lesz az ebéd, mert szerencsétlen kacsa olyan mirelit állapotban van hogy csak..apu hűtője -4o-re vagy mennyire van állítva, lényeg nálam 3 nap, de a mosogatóban is másfél nap mire kienged...de most nem akarom ott kiengedni a hűtőben meg elfér.
Diétaként piritós kenyér volt borsmenta teával a reggeli, hát nem kaptam ovációs elismerést, de elfogyott! :ymblushing:
Nagyon korán kezdték itt a szilvesztert, mire eljött az ideje, már fél 1-kor már én is lefeküdtem mert nem bírtam a fentlétet, és fél 8-ig aludtam mint a bunda! :))
Áldott hétkezdetet mindenkinek! :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-bd ~o)
Avatar
f.ági
Hozzászólások: 1724
Csatlakozott: 2016. február 28. 19:59
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. január 1. 10:04

Szia Kata!

Hát ha erre jártál volna, mi épp most értünk haza a sétából Ödönnel. Egy lélek sincs az utcán nálunk sem.
Rita töltött virslije nagyon guszta Paggy szervirozásában is. :-)
Nálam is készülőben van az elkészitése, de még lehet nem ma.
Ma kocsonya van soron. Már nagyon várom, tavaly nem csináltam, de a fokhagyma miatt én is ihatom a borsmenta teát utána azt hiszem
APukádnál - 40 fokos a fagyó, hát nem semmi. Olvasztgathatod az is biztos, de tényleg úgy a legjobb, ha magától teszi, csak azt kin keserves kivárni.
Mi is nyolckor keltünk Ödönnel, szerencsére hagoytt aludni, igy üde vagyok és friss. Most készül a kihagyhatatlan lencseleves.
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 5600
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. január 1. 10:46

Szép napot!De jó,hogy Ödönnel már lehet sétálni!az én virslimmel az volt a baj,hogy sok vajat tettem bele. Éjszaka hangilag rettenetes volt ,mintha kitört volna a háború,viszont csodás rakéták repkedtek /tüzijáték/
Ma reggeli/újévi/fürdőzés:
[url=http://kepkezelo.com/]Kép[/url)
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 5600
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. január 1. 10:50

Tegnapi éjféli fények:
Kép
Avatar
f.ági
Hozzászólások: 1724
Csatlakozott: 2016. február 28. 19:59
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. január 1. 11:31

Paggy!
De jó dolga van teknőckének! :-)
Kutyusaid hogy viselték a durrogtatást? A macsekok szoktak félni? Erről nagyon nem szokott szólni a fáma, de szerintem ők is érzékenyek lehetnek a hangra, villogásra.
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 5600
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. január 1. 11:53

Szia Ági!Sajnos ,hálisten ebből a szempontból, a kutyáim már süketek/14 1/2 év/ a cicák szobában ágy alá bújva,szennyestartóban kucorogva,spejpolcán kristálycukornak álcázva és vígan szunyókálva/ ő a legidősebb és a csirkemáj izgatja fel legjobban,egy kis durrogtatás nem nagy cucc!/A második legöregebbért viszont aggódtam,mert nem jött be és láttam cikázni a kertben.Reggel azonban a küszöbön állt,mint valami újévi ajándék.Ennyit rólunk.Sikerült néhány újévi fogadalmat kigondolnom,de egy lett a győztes.Most megosztom:
KEVESEBB AGGODALMASKODÁS,TÖBB MUNKÁLKODÁS.Vidám napot/mert ugye ,amivel ma foglalkozol,azt teszed egész évben.Nahát vidámkodjunk!/Üdv.Paggy
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 5600
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. január 1. 11:59

Egy kis vidámkodás/tekerjétek lejjebb!/
http://faktor.hu/faktor-zoldsalata-agym ... g-demencia

és egy édesbús dal:
Spoiler: mutasd
https://www.youtube.com/watch?v=-C3kDqUUG00
Avatar
f.ági
Hozzászólások: 1724
Csatlakozott: 2016. február 28. 19:59
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. január 1. 12:02

Igy legyen Paggy! :-)

Ma kaptam, annyira jó lenne, ha igaz lenne, vagy legalábbis az emberek felénél megvalósulna!

Kép

Végszónak pedig : Saláta evésre fel!!! :-)
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 5600
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. január 1. 12:03

Köszönöm,köszönöm Ági.Puszi.Gy
Kép
Avatar
Gabóci5
Hozzászólások: 1572
Csatlakozott: 2016. február 27. 19:38

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2018. január 1. 13:49

BUÉK Lányok! Nálunk itthon csendes volt a szilveszter, az utcán is alig volt ember, de az a néhány mintha direk az ablakom alatt - mintegy szerenádot - fél órán keresztül egyfolytában lődözte a petárdákat. Látni nem láttam semmit, mert a redőnyt leengedtem. Szegény Emma ilyenkor nagyon félt, belém meg a takaró alá bújt mindig. Igaz már a végén süket volt ő is.
Megcsináltam az este a töltött virslit, nagyon jó és szép lett, de én balga nem fotóztam le. Még karácsonykor csináltam egy kis kocsonyát, még maradt ma vacsorára. ;)

Kép
Avatar
f.ági
Hozzászólások: 1724
Csatlakozott: 2016. február 28. 19:59
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. január 1. 15:49

Szia Gabóci!

Szépek a kocsonyáid.
Nálunk anyukáméknál fehér volt, János anyukája paprikásan csinálta, nagyon sok fokhagymával, tőle tanultam régen. Most csak köröm és fül van az enyémben, meg nagyon sok lé, mert úgy szeretem. Igaz, most ebbe sok egy kicsit a hús, de a köröm az ugye igazán csak nyammogós. :-)
Valami vadbarom nemrég dobta át a kertünkbe hátul a szomszédból a petárdát. Hát amikor kimentem a fiammal megkeresni azért sűrűn emlegettem az anyukáját, remélve hogy meghallja, nem fogalkozva a jómodorral.
Még jó, hogy Ödön bent van. Régen Arthurunk emiatt pánikolt be.
Komolyan nem értem az embereket. Kötelezném az ilyneket, hogy minden hónapban dupláját fizessék be a NAV-nak, amit év végén erre költenek!

Kép
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 11301
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. január 2. 9:04

Nem szoktam újévi fogadalmakat tenni, de ma, január 2-án, mégis tettem egyet...

Ezentúl sokkal sűrűbben írok a "Van képem hozzá"-ba!

Minden nap olvasom amit írtok, és ki is gyönyörködöm magam a képekben, de mindig elodázom
az írást, és utána úgy felgyülemlik bennem a mondanivaló, hogy csak litániákat írva tudom magam
utolérni, amit legalább egy órán keresztül fogalmazok meg. Ráadásul a fotókkal is elmaradok,
mindig csinálok újabbakat, a régebbiek maradnak, majd elfelejtem őket.

Szóval mától él a fogadalmam. Azért is írtam ki, hogy számon lehessen kérni rajtam.

Itt is Boldog Újévet Mindannyiunknak!

December 24-én háromnegyed négy után volt ilyen a táj nálunk. A videók azért rövidek, mert
inkább fotózni akartam. Gyorsan ment le a nap, gyorsan változott a szín.

Északi oldal:

KépDél-délnyugati oldal:

Kép
Kép
Kép


Vissza: “Társalgó”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 11 vendég