Van képem hozzá

Avatar
Paggy
Hozzászólások: 6317
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 26. 14:38

Sziasztok Lányok!Most van egy kis időm,így bekukkantottam.Többször meg fogom szakítani ,mert kutyaséta,teregetés és lépcsőház vár még rám,de nézelődni fogok,valamint ma este felkészülök a holnapi érdekes napra az online MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁRA.Örülnék,ha velem tartanátok. :-bd Holnap de. megyek piacra,de délutántól késő estig "barangolni"fogok Magyarország múzeumai között.Most megyek nézelődni.
Avatar
nildiko
Hozzászólások: 414
Csatlakozott: 2016. február 28. 15:32

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: nildiko » 2020. június 26. 14:39

Éva, Dodikád nagyon aranyos. Biztos nagyon okos is. Sok örömöd telik benne.
A mi Negrónk az éjszaka rosszul aludt, ezért mi is a lányommal együtt. Vigyáztuk a kutyát, mert nagyon fél a dörgéstől. Kicsi korában nem lett hozzászoktatva, így most ilyen alkalmakkor dada kell neki.
Én sem szeretem a viharokat. Eső nem esett olyan sok, csak a "körítés" volt sok.
Nagyon finom lehet a pogácsa ill. köret, vagy feltét. Jól is néz ki.
Talán ma Rita is megjött "világkörüli útjáról, és jól érezte magát.

Köszönöm a festményekre tett észrevételeket. Nagyon szeretném jól csinálni, de általában elégedetlen szoktam lenni, bár mindig nem kéne, ki kellene egyezni magammal, hogy ennyi és kész.
Ma volt egy próbafestésem a nárcisz Laminál, az elején még tudtam követni, de aztán begyorsult és akkor már a saját fejem után kellett menni.

A kis falum két domb között van, most a kisebbik dombról fényképeztem, a másikra nem megyek fel, mert az felettünk az erdő, és ott sok kidőlt fa van. Nem bírná a térdem, lábam, a meredek partot.
Most azt hiszem iszom egy kávét, meghívnálak benneteket, mert többesben igazán jobb, közben jót nevetgélnénk, és beszélgethetnénk magunkról. Negro társaságában kell meginni, mert ketten vagyunk itthon.

Várok egy filmsorozat befejezésére "visszatérő szerelem"-re addig nem tudom mást nézni. Aki nem látta nézze meg, nekem tetszik.
Legyetek jók, vagy éppen rosszak.......... :flower1:
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 6317
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 26. 14:44

Hú Lányok!Annyi jó dolgot tettetek fel,hogy időbe telik mire átolvasom.majd,ha mindent megnéztem és elolvastam ,jövök vissza. :-h Paggy @};-
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 6317
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 26. 14:59

Lányok!Vacakol az internet.1-2 percre van,azután meg nincs.
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 6317
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 26. 23:06

Szép estét!Sikerült megjönnöm,megjavult az internet.
Végignéztem mindent.
kedves Kata!Elnéztem a járműveteket,nem is tudom van-e Győrben villamos.A kerti ház -szerszámos kamra a lányoméknál-még minden alakulóban van-évek,mire belakják a házat.
Ildikó!Köszönöm a szép képeket.Jó lenne,ha a kertről tennél fel fotókat,mert így csak elképzelni tudom a szép amaryllist.-Negró megható a kismadárral.Gyönyörű a tájkép a környéketekről.
Éva!Egyet értek ,nekem sincs gusztusom a más színű paradicsomokhoz EGYÉBKÉNT,de ezt én növesztem ,nagyon finom, becsben tartom.A hajdina pogácsa finom lehet,meg fogom próbálni.Dodika CSÚCS!!!!!!!!Annyira aranyos a kezedben!!!!!!!Elhiszem,hogy igazi NAGY FAZON. \:D/ \:D/ \:D/
Köszönöm a sok linket.Elolvastam,elszomorodtam és tehetetlennek érzem magam a folyók miatt,DE AZÉRT NEM TELJESEN MI VAGYUNK A HIBÁSAK A KLÍMAVÁLTOZÁSBAN.
Olvassátok el!
https://qubit.hu/2018/08/12/a-jegkorsza ... ortenelmet
Részlet:
A jégkorszak után általános felmelegedés kezdődött szerte a Földön, aminek okát bolygónk pályaelemeinek változásában látják a szakértők. Az éghajlat i.e. 6-3000 között érte el a legmelegebb időszakot. A gleccserek nagy része elolvadt, volt elég csapadék a Közel-Kelettől az Indus völgyén át egészen Kínáig terjedő sávban, így a változó klíma katalizátorként hatott az itt élő népekre – nem véletlen, hogy az első fejlett civilizációk ekkor, és ezeken a helyeken fejlődtek ki. A mai Szahara sem sivatag volt ekkor Észak-Afrikában: területén virágzó vegetáció, erdős, fás, füves területek váltották egymást, így az emberek is nagy számban költöztek a környékre. Volt bőven víz is, folyók, tavak szabdalták a tájat, ami kedvezett a letelepedésnek.
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 6317
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 26. 23:12

Kedves Lányok!Mindenkinek köszönöm a képeket és az írásokat.Holnap MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA.Mindent láthatsz a FACEBOOKON.Jó éjszakát!Üdv:Paggy @};-muzej.hu facebook
PLD:https://www.facebook.com/orszaggyulesimuzeum/
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 6317
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 27. 14:33

Hali!Itt a Múzeumok Éjszakája kvíz-megoldottam,15-ből 10-t helyesen.Nem nehéz,próbáld ki!

https://www.muzej.hu/#no-back
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 6317
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 27. 14:38

Ma 18-22ig Magyar nemzeti Múzeum
Részlet:
Idén is lesz Múzeumok Éjszakája, csak egy kicsit másképp
Ebben az évben személyesen sajnos nem találkozhatunk, ám a múzeumok szerelmesei ne csüggedjenek! A hagyományos múzeumi ünnepen az éjszakába nyúló programok helyett online játékokkal és kvízekkel várjuk az érdeklődő közönséget.
Játsszunk és tanuljunk együtt! Mire lehet számítani?
Seuso lakomáján
Érdekel a Seuso-kincs, de még nem jutottál el a kiállításra? Megismernéd, hogy milyen volt az élete az ókori római elitnek? Milyen történeteket ismertek, és kik tartozhattak közéjük? Hangolódj egy kicsit keresztrejtvényünkkel Seuso lakomájára! A Seuso-kincs 14 darabból álló színezüst darabjain keresztül ezekre és még sok más kérdésre is választ kapunk!
Kalandos századok - A Magyar Nemzeti Múzeum története
Egy magyar gróf úgy döntött a 19. század elején, hogy gyűjteményét a magyar nemzet számára adományozza. Jó válaszaid segítségével ismerd meg a Magyar Nemzeti Múzeum történetét!
Ismerd meg 1848-49 nemzeti ereklyéit!
Hét meghatározó tárgy a Magyar Nemzeti Múzeumból, amely a 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékét őrzi! Össze tudod őket párosítani?
Historizáló magyar falfestészet
A világi építkezések hada rendkívül sok munkát adott a kiegyezés utáni időszak festőművészeinek. A hatalmas falfelületeket monumentális, sokalakú kompozícióval díszítették. A korszak magyar freskófestésztének ünnepelt alakja Lotz Károly volt, aki hatalmas falfestményeivel vált a 19. század második felének vezető mesterévé (a reformkorban született). Ismerd meg jobban főlépcsőházunk freskóit!
A Magyar Nemzeti Múzeum az ostrom idején
Tudni szeretnéd, mi történt a Nemzeti Múzeum II. világháborús ostroma idején? A feladatok megoldásával betekintést nyerhetsz abba, milyen megpróbáltatásokon ment keresztül a Magyar Nemzeti Múzeum.
A Múzeumok Éjszakája hetében napról-napra érdemes felkeresni az ONLINE Múzeumok Éjszakája eseményt, hisz minden nap új játékkal várjuk az érdeklődőket. Kevesebb jelenjen meg
Egyéb
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 6317
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 27. 14:45

Ezt pörgesd végig jobb oldalon!

Kattintás a képre,majd- továbbiak,s már látod is HOGY MIT NÉZHETSZ MEG.
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 6317
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 27. 14:54

És így tovább Lányok!Nem szeretnék dadus lenni.Már 3 éve tudósítok az eseményről,így már ismeritek, tehát,akinek van kedve BARANGOLJON EZEN a SZÉP MELEG ÉJSZAKÁN VIRTUÁLISAN!Jó időtöltést kívánok!Most megyek enni,majd kutyát sétáltatok és este pedig "kalandozok".
Egyébként Lányok! A rosszban a jó,mikor volt lehetőségünk erre?Mikor nézhettünk meg a fotelból ennyi érdekes múzeumot?Tudom ,nem mindenkinek ez a mániája,de azért hozzánk tartozik,hogy bár hány évesek vagyunk,bármilyen egészségi állapotban és bármilyen körülmények között élünk,legyünk már tájékozottak,MERT ADDIG VAGYUNK BENNE AZ ÉLETBEN!Milyen klassz dolog,ha új dolgokat ismerünk meg!Most megyek enni és kávézni.Üdv:Paggy @};- :-h
Ja és már választottam ÉS OLYANT,amit eddig még soha nem láttam és egy kicsit távol áll tőlem.Izgulok,vajon fel tudják-e az érdeklődésem kelteni?
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 6317
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 27. 17:11

Úr Isten!!!!!!!Ezt a múzeumot a nászasszonyom élettársa hozta létre és ő segédkezett a működtetésében,mármint a nászasszonyom.Sajnos az alapító pár éve meghalt és a nászasszonyom eljött a házból.
http://www.ujpestilepkemuzeum.hu/
És egy kis személyes dolog.Itt volt a az első családi ismerkedés a lányom esküvője előtt.Egy fantasztikus ember volt az alapító/Juhász György/
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 6317
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 27. 17:21

Most kedvcsinálót hozok az esti barangoláshoz:
https://www.facebook.com/magyarepiteszetimuzeum
Két nagyasszony 1685-ben a regéci várban őrzött ingóságai
Tevékenység bemutatása

A regéci várat Simon Zoltán régész kollégánk évtizedek óta kutatja, munkájának eredményeit számtalan publikációban közölte. Most két, a vár történetéhez lazán kapcsolódó, ám a korabeli életre reflektáló forrást ismertetünk.
.......számot tarthatnak érdeklődésre, hiszen a korabeli mindennapi élet apró rejtelmeibe engedhetnek bepillantást. Ilyen az alábbiakban közzétett leltár-részlet is, melyből megtudhatjuk, hogy két, a 17. század végén élt rangos nemesasszony ingóságainak mely részét tartották annyira értékesnek, hogy azokat egy vár kincstárában kellett őrizni?...
...... címben szereplő két nagyasszony egyikének, Ubrizsi Mihálynénak még a nevét sem árulja el a forrás, elég nehéz is volt kideríteni: Tompa Borbáláról van szó. Férje sem közismert személyiség, az Ung megyei eredetű, de Abaúj és Zemplén megyékben is birtokos Ubrizsi/Ubrisi/Ubrisy (II.) Mihály Ung vármegye országgyűlési követe, majd alispánja volt. Tevékenyen részt vett a Wesselényi-féle összeesküvésben, de a bukás után a felelősségre vonást elkerülte. Később, Thököly Imre híveként annak udvarmestere és egyik ezeres kapitánya volt.

Tompa Borbála családja nem volt éppen nagy múltú: a nemességet csupán apja, a Borsod megyei Tompa István szerezte, 1665-ben.

A másik nagyasszony Thököly Imre nővére, Nádasdy Istvánné Thököly Mária volt, az ő családját aligha kell bemutatni. Második férje, Nádasdy István, a Wesselényi-összeesküvésben való részvétel miatt lefejezett Nádasdy Ferenc országbíró fia, korábban Vas vármegye főispánja, a leltár felvételének idején Thököly Imre egyik főkapitánya volt.

A dolog érdekessége, hogy az év őszén Thököly Mária és férje Munkácsra utazott Zrínyi Ilonához látogatóba. Mialatt itt tartózkodtak, Antonio Caraffa ostrom alá vette a várat, ahonnan Thököly Mária csak Caraffa engedélyével távozhatott. Thököly Mária az itt felsorolt javakat vagy Munkács felé menet hagyta Regécen, vagy oda menekítette ki Munkácsról.

Az 1685. november 3.-án leltárba vett ingóságokat a Rákóczi-árvák (t.i. a kis II. Rákóczi Ferenc és Rákóczi Julianna) tulajdonát képező, ám de facto Thököly Imre birtokában levő Regéc várának fegyveres házában őrizték.

Simon Zoltán
Részlet a leltárból:
Anno Domini 1685Primo Néhay Méltóságos Rákóczy Ferencz

fegyveres házában találtattak Rákóczy

familia ingó javay.

Ubresi Mihályné egy fekete bőrös

ládája, melyben vadnak.Primo. Egy viola szin arany fonallal varrott gránát

lóra való virágos czafrang.

Ittem egy virágos zöld kamuka szoknya, széless arany

csipke az allyán úy.

Ittem egy veress kyrály szinü angliai posztó szoknya úy,

széless ezüst csipke az allyán.

Ittem egy meczett fekete bársony palást, boitos selyem-

mel béllett, három rendel széles aranyas

csipke alatta.

Ittem egy veress bársony váll, két rendűen széles.

Ittem egy zöld bársony váll, három rendűen

arany, ezüst csipke raita, ezüst kapcsokal.

Ittem egy veress angliai váll, két rendűen ezüst csipke

raita.

Ittem egy karmasin szin tábit elő kötő, ezüst csipke

körül raita.

Ittem egy zöld habos tafota elő kötő, keskeny

arany csipkécske körülötte.

Ittem egy veress bársony kesztyű, a két végin ezüst

csipke.

Ittem egy karmasin selyem Asszonyembernek való

sinór ió ezüst fonallal gombozott.

Ittem egy pár veress karmasin csizma, szkofi-

ummal varrot.

Ittem egy patyolat fejér elő ruha feiér csipke

körülötte.

Ittem két darab vászon zöld selyemmel varrot

vánkos héjra való.

Ittem egy darab pamuttal varrot lepedőben való.

Ittem egy bokor veress tafota ingh uy Aszonnak

való.

Ittem egy bokor fekete selyemel varrot Aszon-

nak való inghúy.

Ittem egy fekete fátyol, aranyal varrot aranj

csipkés fej kötő abban egy darab

aranj csipke, két darab ezüst aranjas prém.

Ittem egy darab bársony (egy szó olvashatatlan: recz?, tecz?) szin, viselt
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 6317
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 27. 17:27

A leltár még folytatódik és 3 szép kép mutatja,hogy miről is van szó.
Kép
Lányok!Gyerünk !
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 6317
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 27. 17:32

Este 7-kor kezdődik!!!!!!!! :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty:
acebook.com/muzeumokejszakaja/photos/a.110159882356708/3281797878526210/
Videópremier a diósgyőri várról az Online Múzeumok Éjszakáján!
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 6317
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 27. 17:53

Ez mindjárt kezdődik.
MA, 18:00–20:00
Online Múzeumok Éjszakája
Magyar Nemzeti Múzeum
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 6317
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 27. 18:05

Avatar
Paggy
Hozzászólások: 6317
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 27. 18:57

!!!2 perc múlva kezdődik!!!
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 6317
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 27. 19:01

Avatar
Paggy
Hozzászólások: 6317
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 27. 19:14

Avatar
Paggy
Hozzászólások: 6317
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 27. 19:24

Avatar
Paggy
Hozzászólások: 6317
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 27. 19:29

Egy dekoratőr otthonában:
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 6317
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 27. 19:32

Avatar
Paggy
Hozzászólások: 6317
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 27. 19:37

Lehet kalandozni!!Most megyek kutyát sétáltatni.Sziasztok!
Ja,a lényeg megnéztem a Magyar Vegyészeti Múzeumot-néhány érdekességet találtam.Mindjárt hozom.

pld.
Kép
Ti tudtátok,hogy Indiából jött a cukornád?
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 6317
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 27. 19:50

Itt azért más helyet jelöl meg.Nézzétek meg!
https://szupermenta.hu/a-nadcukor-vilaghodito-utja/
Viszont most már tényleg megyek.Üdv:Paggy @};-
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 6317
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. június 27. 19:52


Vissza: “Társalgó”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég