Van képem hozzá

Avatar
Paggy
Hozzászólások: 4807
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 12. 21:19

Kata!Nagyon érdekes képeket hoztál tegnap.A nagy melegben csak átfutottam.Mindjárt megnézem újra,mert a szép ruhákra,a vicces felhőkre és Samuka elvesztésére emlékszem.mindjárt.
MEGNÉZTEM.Szép a nagy fehér felhő!!!!Neked tetszett ez a beöltözős barokk esküvő?Jópofa,biztos sok macera,de nagy élmény lehetett a résztvevőknek krinolinban , parókával végiglejteni az utcán.Jó,hogy Samuka meglett %%- %%- %%- %%- .Engem is kitört volna a frász.Van annyi bátorsága,hogy megmondja a nevét,ha kérdezik?Biztos lefagytam volna a helyében.HOL VAN ANYA?????Vigyázzatok ebben a nagy hőségben!
Most megyek filmezni. :-h :flower1: Paggy
Avatar
Kata58
Hozzászólások: 4293
Csatlakozott: 2016. február 28. 16:12
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. augusztus 13. 7:35

sziasztok! Itt kellemes hüvösre ébredtünk, mondhatni fáztam mikor kinéztem Mert hajnalban olyan huzatra ébredtünk, hogy fáztunk tőle, mert közben meg folyt rólunk a víz. :(
Most újra kitártam egy rövid időre...28 fok VAN BENT..
Köszönöm a rengeteg sok szép beszámolót, és a gyönyörű esküvői helyszint. Csodaszép lesz. Milyen figyelmes a szervező, hogy eszükbe jutottak a fiatalok! Így mégiscsak teljesül ez a kívánság is. :littlehearth: :-bd
Nagyon tetszett az eper és málna kordon, valamint az ötlet, hogy saját csomagolásban vigyük a mirelitet. ! Mondjuk az erősebb mélyhűtő zacskókat én sem dobálom ki! A cukros zacskót igen, de majd ezentúl abba fogom tenni én is a zöldséget..nem túl sürün van itthon ;)
Pagy, nagyon tetszik a takaró, szeretem a kéket, a pasztell színeket, visszafogott árnyalata ellenére is számomra üdítően hatnak. A feltett linkeket majd utólag mindenkinél megnézem.
Remélem Szilvia, otthon nálatok is minden rendben.!
Ágikám, jót vigyorogtam a tanár fanyar humorán! Ad egy kis fejtörést, ha már úgyis a net előtt ültök! Ödönnek sikeres manikürt és szépséges átalakulást kívánok...remélem szájkosár nem marad otthon...csak a biztonság kedvéért! Azért nem irigylek senkit sem ami a körömvágást illeti.. :)
Manókám meg közben már ide is ért, mehetek reggelit készíteni...Jövök majd...ha nem is képekkel..nem tudom hogy alakul a mai nap..várom a telefont, hogy merre hány méter... :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:

A barokkesküvő évente kerül megrendezésre. Mi már csak a hazafelé tartó csapattal találkoztunk, a többiekkel is , de addigra már tele volt a kezem a bevásárolt dolgokkal... :flower1:
Avatar
Kata58
Hozzászólások: 4293
Csatlakozott: 2016. február 28. 16:12
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. augusztus 13. 15:33

na végre elvonult a vihar, hozom a képeket, bementünk a városba banánt venni! :D
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... _eui2=AeE-[img]ynHa9VFDWSsVKcGwpa-Bqr0-zKPsKnn22QmPZgV4Qh6mown0yvMDx7nE3ULkny_LZf7nfPZpipmtUyopmrXxF7fIDsasiQFRhE6dd_9E-A&_nc_oc=AQnpuyv_k2SIDk7jsmp_8fpULaceToayXjLljpw8FJYDIGtwMhMvSFiswBnwd8WTzQc&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=4b59b0620d61e336a4e5c87ac5bbfa82&oe=5DDF02BB[/img]
Kép
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... eui2=AeEc-[img]g3Wc7qRu5uYriiZ-SnjpQYgK4kXhbC8jyoSQtrq5pb5m6atk6BccEv9LFaC4EL8iyrcRgSvQlZD2baJs_R8h-uffvOfZTrrH9mlYiEx2g&_nc_oc=AQkTY2z1C5Uaj4LUBkLEtHifXgmD1oa7RtJcL51tFyJVk3v5nhLNnBn0sG8c2xYNeCM&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=d44c398d76be86945d1fc17bd20bbabb&oe=5DDC5A16[/img]
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
ennyi a mese mára... :D ;) :flower1: :littlehearth: Éppen időben értünk haza mert el is eredt, dörgött és villámlott úgyhogy mindent kikapcsoltam..de már elvonult! :D ;)
Avatar
f.ági
Hozzászólások: 1528
Csatlakozott: 2016. február 28. 19:59
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. augusztus 13. 18:03

Sziasztok!

Paggy! A tegnapi képeidról: Lilla baba, anyukája nagyon kis bájosak. Anyukája szépséges menyasszony az ő tündöklő szép vörös hajával. Anyukád pedig egy nagyon szép nő volt!!


Igen, Kata, tényleg látszik, hogy banánt mentetek venni. :))
Jó, hogy ki tudtatok mozdulni és jó, hogy nem áztatok el.
Hozzánk holnapra mondja a nagy esőt, kiváncsi leszek mi lesz belőle. Azért óvatos voltam és előrelátó, ma összegereblyéztem a fák alatt a falevelet a kertben. Piszok meleg van ma is, bár ez bentről nem igazán érződik.
Ezek a virágok ugye jól látom, hogy diszek? A piros fényesnél meginogtam ebben, mert tiszta olyan volt, mintha bele lehetne harapni.
A sütipecsét minták meg a s zivemet fájlalták. Hogy mióta akarok én ilyeneket!!

Ma megjött a kalligráfia ecsetem, aztán a nagy örömből üröm lett, mert nem fehér szőrű, hanem barna. Ami azt jelenti, hogy nem kecske, hanem menyét. mÁSKÉnt működik az utóbbi. Lehet reklamálni, mint az ecsettartónál, mert nem fogom annyiban hagyni. RÁadásul ettől az illetőtől rendeltem az első és jó ecsetemet is ebből a kategóriából.
Mérges vagyok, bár azért annyira nem :-)

Ma megjártuk a ktuyakozmetikust. Hát élmény volt ezzel az átokfajzattal a buli. :))
Kezdjük ott, hogy szimpi neki a csaj, rögtön otthon is érzi magát, ahogy odaérünk. Fésüléssel indult, aztán karomvágás, fürdetés- alvázmosás :)) és száritás. Bár a száritást a férjem nem akarta, de modntam szó sem lehet róla, a kijött szőröket ki kell fújni belőle. Ez olyan, mint hajvágásnál.
Ödön nagyon jól viselkedett, panaszkodott igaz néha, mert feküdnie kellett, de szép szóval maradt a pozicióban. Karomvágásnál is dicsérte a csaj, mert muszáj volt a lágyrész közelében vágnia és szó nélkül türte.
Hát aki túl van egy év alatt három mély altatáson, ebből kettő életveszélyes volt, annál ez meg sem kottyan.
A fürdetés meg egy szám volt. Úgy állt ott, mint aki élvezi a dolgot. Bezzeg itthon! Néha szaladhatok utána, ahogy kiugrik a t usból.
Ott meg tűrte, hogy besamponozzák a testét, a lábait külön, a pofáját. Ki érti ezt? A végén kapott balzsamot is. =))
Aztán jött a száritás. Na itt lett tele orrunk , szánk mindennel. És még a férjem nem akarta. Szedegethettem volna otthon össze.

A lényeg: Ödönnek olyan finom illatos és puha lett a szőre, mint a baba popsija, ha az szőrös lett volna.
Ahogy hazajött a fiam és mondtam neki, utána vagy hároms zor ment oda, hogy végig szaglássza Ödönt. Szerintem meg volt a maga véleménye rólunk. =))

Képzeljétek tegnap a 1,5 X 4.5 es fürdőszobába levágatott és beszegetett padlószőnyegemet úgy bevágtam a 8 kg tartályos mosógépembe, mint a pinty. Na jó, nem egészen akart belemenni, de tudatosan magam sem tudom hogy de belevarázsoltam. Aztán azon izgultam, hogy le ne szakadjon a dob, mert akkor engem itthon agyoncsapnak. Szerencsére mindenki túlélte. Nem lett krém szin, mint eredetileg, megmaradt a kis krémszürkesége Ödön után, de legalább tiszta lett. Igy megúsztam egy nagy munkát kint a teraszon, mig takaritógéppel, meg domestossal kidörzsölöm.

Ödön közben itt horkol mellettem. Olyan csendben és nyugiban van azóta, hogy szavát nem lehet hallani. Igaz, amig a csaj csináltam min. 3 szor olyat pukizott az orra alá, hogy tyüha. =)) Az is igaz, hogy elnézést kértem a nevében =))

És akkor a képek életünk nagy eseményéről:
Ja, és mindezért 4500 Ft-ot fizettünk. Bár a karomvágás újra szerintem nem volt benne, vagy a fene se tudja, mert a múltkor a férjem bőségesen kifizette a nem kért árat érte, mivel Ödön karma tönkrevágta a csaj karomvágóját.

Kata, elfelejtettem. Ödönre nem kell szájkosár, mert ha tennénk rá, akkor megbolondulna a szó szoros értelmében. Figyelni kell rá, úgy kutyáknál, mint embereknél. Aki nem szimpi neki, azt jelzi. Onnantól nincs mese, nem mehet a közelébe. Ott kell hagyni, arrébb menni, akkor nincs gond utána.
A pórázzal simán meg lehet fogni.


Kép

Kép

Ez kérem egy mosoly :

Kép

Kép

És immár otthon. Itt vettem észre, hogy milyen szépen ragyog a füle, mert azt is kitakaritották, bár a csaj szerint nem volt piszkos.

Kép
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 4807
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 13. 18:30

HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ,de izgalmas napotok volt Kata és Ági!Megint csak átfutottam mindent, a párom etetése után jövök vissza.Nagyon köszönöm addig is.Jövök kb. 8-kor.Paggy :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1:
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 10873
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. augusztus 13. 19:41

Ági! Nekem is csak a héja ropogott a sült padlizsánnak, a többi része puha volt... azt hiszem.
Frissen, azon melegében, lehet, hogy egy kicsit ropogott a héj nélküli része is, már nem emlékszem
pontosan. Attól függetlenül, hogy nem ropogott, nagyon jól néznek ki a fotón a darabkák. Finom
volt? Mert nekem az enyém nagyon ízlett.
Én mindig mindent légkeveréssel sütök. Amikor bekapcsolom a sütőt, eleve azt is beindítom. Lehet,
hogy nem kéne, de még nem éreztem hátrányát.

Az egyik vegán üzletben így adtak mosószert, öblítőszert, WC-tisztítót, folyékony szappant és
mosogatót. De nem csak vegán üzletekben árulnak csomagolás mentesen.

Kép

Engem még itthon kapott el a vegán gépszíj, fogalmam sem volt, hogy más országokban hogy állnak
ehhez a kérdéshez. Aztán kimentem a gyerekekhez, és csodálkozva tapasztaltam, hogy sokkal-sokkal
előrébb járnak a vegánság, de a környezettudatosság terén is, mint mi.
Elképzelhetőnek tartom, hogy nagy városokban, vagy Budapesten más a helyzet, de én itt ezt látom.
Mivel írod, hogy te, aki nagyvárosban laksz, nem hallottál a "hozz magaddal cekkert meg tárolóedényt"
dologról, arra következtetek, hogy mégis csak lemaradásban vagyunk.

Nem akartam hergelni benneteket, tudom, hogy csodabogár vagyok itt köztetek a fene nagy vegánságommal,
(mondjuk már egyre kevésbé érzem ezt :D ) de akkor írok erről a témáról bővebben.

Amikor elhatároztam, hogy nem eszek többet állati eredetű ételeket, akkor mindent elolvastam, meg
megnéztem, ami ebben a témakörben az utamba akadt. Egyet nem voltam hajlandó, vágóhidas, és
nagyüzemi állattartásos, nyomorgó, és szenvedő állatokról videókat nézni. Nem azért, mert nem hiszem
el azt, ami a videókban van - nagyon is elhiszem - hanem a látvány miatt.

Sokan azt mondják, hogy minek ez a felhajtás, a vegánok meg megeszik a mérgezett zöldségeket. Ez
igaz, de....

Spoiler: mutasd
Vegyük a "mérgezett" (vegyszerezett, génmanipulált) zöldségeket és gabonákat. Ezt az emberekkel és az
állatokkal is megetetik. A nyers vegánok csak nyers növényi eredetű dolgokat esznek, így itt vége is szakad
az ő mérgezésüknek.
A nem nyers vegánok feldolgozott növényi eredetű termékeket is esznek (növényi tejek, vegánsajt, konzervek
tésztafélék), amelyekben lehetnek tartósítószerek, adalékanyagok, így ők kétszeresen mérgeződnek.
Az állati eredetű termékeket fogyasztók, éppúgy megeszik a mérgezett növényeket, mint a vegánok,
első mérgezés. A mérgezett zöldségekkel, gabonával etetett állatokat, még hormonokkal és antibiotikumokkal
is kezelik, az ő húsuk fogyasztása jelenti a második mérgezést. A feldolgozott hús- és nem húskészítmények
jelentik a harmadik mérgezési szakaszt.

Én, a második kategóriába tartozom. Arra fogok törekedni, hogy minél kevesebb feldolgozott terméket
fogyasszak. Illetve, az adalékanyagok közt sem minden méreg, ezeket is helyére akarom tenni magamban.
Vannak olyan konzervek is, például a sós vízben eltett lencse, bab, csicseriborsó, amiben nincs káros anyag.
Illetve, ha nem túl nagy az árkülönbség, bio termékeket igyekszem vásárolni. Tudom, lehet, hogy becsapnak
bennünket, a bio nem is bio...de megpróbálok bízni a gyártóban, és ha azt írják, hogy ellenőrzött helyről
származik az a csicseriborsó elhiszem nekik.

A vegánok arra is felhívják a figyelmet, hogy a bolygónkon hatalmas földterületeket foglal el a húsukért
tartott állatok számára termelt gabona. Ha nem ennénk húst, nem lenne szükség ennyi húsállatra, és ezeken
a földeken, magunknak termeszthetnénk zöldségeket, gyümölcsöket, nem lenne szükség a génmanipulációra
sem, és nagyban csökkenne a szén-dioxit kibocsátás mértéke is.


Nagyon hamar rá kellett jönnöm, hogy a vegánság nemcsak az ételekre korlátozódik, hanem egy komplett
mozgalom, amibe több minden is beletartozik: nem esznek állati eredetű ételeket, nem használnak állatok
bőréből, szőréből, csontjából... stb. készült termékeket, nem használnak olyan kozmetikumokat, amiket
állatokon teszteltek, minimálisra csökkentik a háztartási hulladékukat, környezetbarát tisztítószereket,
kozmetikumokat használnak, általában jógáznak, vagy ha nem is azt, de rendszeresen mozognak. Igyekeznek
újrahasznosítható dolgokkal körülvenni magukat. Hallottatok már a mosipelusokról, az intimkehelyről, vagy
a mosható intimbetétről? Ezek egyike sem környezetszennyező, moshatóak, lebomló anyagokból készülnek.
Az ízig-vérig vegánok maguk készítik, vagy veszik a mindenmentes szappanokat, samponokat, fogkrémeket... stb.

Már Mo.-on is vannak ennek a trendnek lelkes hívei és követői, de mivel az angol nyelvű videókat is meg
tudom nézni, azt látom, hogy külföldön nagyobb ez a tábor. Ez nem baj, lényeg, hogy mi is araszolunk utánuk.
Már aki akar, természetesen. Én sem tartom be mindenben a vegánság alapelveit. Baba tusfürdőm van, és
Nívea samponom. Nem használok környezetbarát mosószert, sem mosogatószert, de kifejezetten hatással
vannak rám az elveik, szóval szép lassan alakulok majd én is.

Itt száraztésztákat lehet saját tartóban hazavinni:

Kép
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 10873
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. augusztus 13. 19:42

Folytatom a hsz.-ra reagálást. Az előbb jól eltértem a tárgytól, de most már talán nem vettétek
"térítésnek" a részemről.

Ági! Vagy nevezzelek inkább Ági Holmesnak? Nagyon furmányos volt a mestered, de te meg méltó
tanítványnak bizonyultál. :D Apropó mester! Még mindig nem néztem meg a videóját! Kiment a
fejemből. Este pótolni fogom.

Itt sem volt korábban divat a vasárnapi esküvő, de ez a hely olyan felkapott lett, hogy pénteken
és vasárnap is vannak lagzik.

A katolikus papok nem jönnek ki, csak a református lelkészek. Ezt a tulajdonos mondta. Szerencsére
nálunk református szertartás lesz. Amiatt, hogy nincs vándorlás, minden egy helyben van, csak azok
vannak meghívva, akiket a lagziban is szívesen látnak a gyerekek.

Ödön nagyon cukkero kutyus, hogy ilyen illemtudóan tud viselkedni. A mi Dundink egy tragika volt,
aki majd meghalt a sok kíntól, amit rámért a kutyakozmetikus. Többször eljátszotta a hattyú halálát,
ezért mindig textil szájkosár volt rajta az orvosnál is, mert tartottak tőle. Rettentő édes Ödön a
fotókon!

Nem igaz, hogy mindig kell valamilyen bonyodalomnak lennie az ecseteid körül. Jó, hogy nem idegesíted
fel magad rajta. Reklamáltok, és majd elküldik a jó ecsetet.

Az előszobában lévő futószőnyegemet az első és az utolsó hóban szoktam kimosni. Fekete-fehér-szürke
mintás, és kényesebbnek néz ki, mint amilyen. De amikor a hóban kimosom, utána csak úgy vakítanak
benne a fehér részek. Lefektetem a hóba, a seprűvel ráseprek egy adag havat, de nem túl vastagon, és
elkezdem ide-oda sepregetni rajta, jól beledörzsölve. Ha ez a hó piszkos lesz, mindet leseprem róla, és
újra elkezdem a procedúrát. Mondanom sem kell, hogy jó vizes lesz a szőnyeg. Úgy szoktam kiszárítani,
hogy oldalára felállítva a radiátorhoz teszem. A következő hóig mindig kibírja, de mondjuk ha nagy
jövés-menés van nálam valami miatt, akkor arra az időre fel szoktam szedni.

Kép

Paggy! Bizony, régen kimostunk mindent és újrahasznosítottunk. Volt bevásárlószatyrunk (nekem
most is van, soha nem veszek a boltba reklámszatyort), papírba meg papírzacskóba csomagoltak
mindent, az üvegek visszaválthatóak voltak... Nagymamám, ha meglátogattuk, csak lisztes vagy
cukros zacskóba csomagolt nekünk süteményt, pogácsát, kalácsot. Nem is értem, miért fajult el
ennyire a világ. Amit a legkevésbé tudok megérteni, az a darabonként nylonba csomagolt alma...

Hirtelen ennyi szatyrot tudok felmutatni. Kettő mindig a táskámban van:

Kép

A szúnyogokkal nem tudom mi van, de a terasz fedett, eső esetén sincs gond. Ha beverne az eső,
ott lehajtják a műanyag függönyöket gondolom. De szerencsére nagyon jó időt jósolnak vasárnapra:

Kép

Jó ég! Most látom, hogy holnap meg csak húsz fok lesz errefelé! Ma is volt nagy égzengés nem régen.
Zuhogott, azóta meg süt a nap.

Zene lesz, tánc lesz, menyecske tánc lesz. Szülőajándék lesz, más titkos ajándékról nem tudok. Azt
még senki nem tudja, hogy menyasszony rablás lesz-e, ezt a barátok és munkatársak szokták titkosan
megszervezni. Lesz vőfély, ő vezényli le az egész esküvőt és lagzit. Nagyon népszerű ember, ő volt az
első, akit majd egy éve lefoglaltak.

Igaza van Áginak! A lányod nagyon szép volt menyasszonynak, és édesanyád is szép idős hölgy volt.

Még mindig nem tettem be a lányomék nászútjáról képeket. Ezt a fotót megengedte, hogy megmutassam.
Ez az utolsó napjuk Rómában:

Spoiler: mutasd
Kép


Most vettek lakást a fiamék, szombaton vették át a kulcsokat a korábbi tulajdonostól, szóval aki
megkérdezte tőlük, hogy mit szeretnének ajándékba, annak őszintén megmondták, hogy pénzt. :D

Kata! Hogy milyen aranyos, kedves fotókat hoztál! Káprázott a szemem a sok szép színes dologtól.
A virágok is, és a kis szobrocskák és a fali képek is olyan kedvesek. A második virágos fotón lévő
harangvirágok ismerősek. Ilyet kapott a szomszédasszonyom anyák napjára a középső lányától. Azt
hiszem három darabot.

A süti pecsétek annyiszor elém jönnek mostanában.
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 4807
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 13. 20:16

Kedves Lányok!Megjöttem.
Először beteszem a nap 3 képét.Mindegyik valamiért kapta meg nálam a címet:
Kép
Ki hinné,hogy az a gyönyörű,tekintélyes németjuhász ilyen tanácstalan is tud lenni.ARANYOS!!!
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 4807
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 13. 20:21

A másik kedvencnek címet adtam:Ha befordulsz a sarkon....(Mintha ott lennék.)
Kép
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 4807
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 13. 20:25

A harmadik kedvenc és a legviccesebb,hogy az általam komolynak képzelt Rita,ilyen vidám , alig valami hordható benne táskákat tart a szatyrában.
Kép
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 10873
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. augusztus 13. 20:34

Paggy! A szatyrok kiszedve a tokjukból. Csak kettőnek van külön tokja, a többin rajta van a sajátja.
vagyis saját magába kell belebújtatni. Így nem vesznek el a tokok se.

Kép
Avatar
f.ági
Hozzászólások: 1528
Csatlakozott: 2016. február 28. 19:59
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. augusztus 13. 20:45

Rita, mennyi igazság van abban amit összeszedtél nekünk az új életmódról.
Ebbe a hármas mérgezésbe nem is gondoltam még bele igazán.
Azt tudom, hogy nagyon nehezen, végszükség esetén veszek a piacon húst. Mindig a megszokott háztól vágást vesszük. Viszont a gyógyszereket, génmanipulált takarmányt kikerülni hogy is lehetne, ha nem tudja az ember mit is evett az az állat.
Sok mindent figyelek én is, de az ember nem lehet okos. Reggelire répa-cékla levet iszunk. Hiába mentünk ki a nagybanira egyszer úgy ki kellett a répát rekeszestül dobni, mint a pinty. Borzalmas ize volt. Utána mondták, hogy valószinűleg még a vegyszer nem járt le róla. Érdekes dolgokat mesélt pl. a tojásról, aki a piacon árulja. Be kell vizsgáltatni kutya tudja hányszor és ezt hogyan tudják kijátszani. Csak néztem ki a fejemből. Vagy az átcsomagolások boltokban. Vagy pl. Tescoban jártam úgy nagyon régen, hogy megvettem a magyarnak kiirt almát. Fizetésnél már a nemzetsége átváltozott. Érettségi után a Szalámigyárban dolgoztam a munkaügyön. Lejártunk az üzembe. Ne tudjátok meg, hogy az olcsóbb párizsi, virsli és társaik hogy készülnek. Katasztrófa.
Sok olyan kezdeményezés van már itt is, ami ha elindulna úgy igazán mondjuk a vegyszermentes háztartás kapcsán, akkor azzal is tudnánk segiteni a környezetszennyezés ellen. Ehhez olcsóbbnak kellenének lenni a termékeknek, több tájékoztatással kellene birniuk és talán több ember vetemedne arra, hogy használja is őket. EZekre meg kell tanitani a jónépet. Öblitőt pl. ezer éve nem használok, mert egy vegyész ismerős elmondta mi marad a ruhákban benne használat után. Jártam úgy egyszer, hogy a ruhák száritóstúl leborultak a teraszról. Azonnal szedtem őket össze és csak tiszta vizben kiöblitettem, centrifugáltam újra . Ne tudjátok meg milyen fehér habos volt a viz miután a gép kimosta, öblitette előtte.
szivesen használnám a kimért dolgokat, ha lenne olyan bolt ahol higénikusan lehet kapni , átmérni a kért mennyiséget.

Rita! Ezek a táskáid! Micsoda szinkavarkád! :-) Igy kibontva milyen jól néznek ki!!

sZURKOlok nagyon a jó időért vasárnap.
Rita nem is hallottam még a szülőajándékról.
Ahány hely, annyi szokás.
Régen a férjem bátyja lányáékhoz voltunk hivatalosak esküvőre. Listát vezettek ki mit vit. Néztem nagy szemekkel, mert pl. mindenki a saját süteményét ette. Ez volt a legnagyobb érvágás nekem. :-)
Ami tetszik még a falusi esküvőkben , néhány helyen megmaradt ez a szokás, az úton kiséri a sereg az ifjú párt a házasságkötő terembe. Bár már az a szokás, hogy italt és nagy fonott kalácsokat visznek magukkal és osztogatják nem divik azt hiszem.

Zsuzsi lányod nagyon csinos fiatal lány, ha mondhatom igy. :-)
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 4807
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 13. 20:56

Kedves Kata!nagyon kedvesek a kis cserép virágok,szívesen elfogadnék 1-t a kisvirágok 450ft-értből.ma nagyon sok képet készítettél.Örülök nekik és hogy kimozdultatok Samukával.HAJRÁ!!!!és HURRÁ!!!
Ági!Ödön változatlanul gyönyörű kutya.Úgy meghatódtam a szappanos képén.Sajnos az én lizi kutyámra is szájlosár kell az orvosnál a pánik miatt,viszont fruzsi,aki morgósabb és állandóan eljátsza mekkora nagy valaki,az orvosnál Ödönhöz hasonlóan kiválóan viselkedik.Ödönnek jár valami kis jutalomfalatka!!!!!
Sajnálom,hogy az igenvárt ecseted megint nem érkezett meg,mármint a jó.A múltkor írtad viszont,hogy hamar kicswerélték.Reménykedjünkj.Egyébként miért kell ennyi ecset?Vagy tartalékba?Ágika írjál mindig,hogy hol tartasz a festésben!Kíváncsian várom a beszámolót.
Rita!Lélekben én is félig vegán vagyok, a gyakorlatban csak a szatyrom vászon vagy kosár,a tojás szabadtartásos,a víztakarékosság,a kevés mosógatószer,inkább gőzzel takarítok,ecet,szódabikarbóna,sütőzacskó,kukta,piac,minimális csomagolóanyag...Eddig jutottam.
Lányok!A lányom születése óta göndör/csigás/ vörös hajú.Lilla kezdetben szőke volt,most vörösödik.Hogy ki volt vörös nálunk?/a postás :)) :)) :)) /Az anyósom szőke volt,a mamám fekete,a férjem és én barnák.fene tudja honnan jön.Judit lányom nagyon helyes kislány volt,de mi ezt normál módon kezeltük.Ő sem lett egy majom,pedig mindenki odavolt a szép hajáért és a szürkészöld szeméért.Minden természetes volt.
5 éves korában derékig ért a haja/az apja nem engedte levágatni :(( ez az egy hülyeség volt,de hát .../állt a tükör előtt és azt kérdezte:
-Mama!Voltatok valaha ilyen szépek?-Na én megrémültem magamban-Jesszus ez a kislány egy majom lesz!--Nem-válaszoltam.Juditka ez egy nagy ajándék a tündérektől ,meg kell becsülni,de még sok dolgot kell szerezni hozzá,hogy boldog legyél majd.-Ja és a farsangon sopha nem TÜNDÉR volt,hanem VIRÁGOS RÉT,vagy 2 LOTTI/az arca egyik fele Lotte a másik fele Luise.Nevetve mondta Lillának,hogy ő legyen csak nyugodtan TÜNDÉRKIRÁLYNŐ az ovodaI FARSANGON,MERT ŐT A MAMA/ÉN/MINDIG LEBESZÉLTE RÓLA :)) dE AMILYEN PECHJE VAN A LÁNYOMNAK LILLA LOVACSKA,BOHÓc,SÁRKÁNYHARCOSNŐ AKART LENNI. :)) kÖSZÖNÖM mINDENKINEK A SZÉP KÉPEKET.mOST HOZOM AZ ENYIMEKET.
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 4807
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 13. 21:00

TÉNYLEG RITA!MILYEN SZÉP BARNA HAJÚ ÉS SZEMŰ LÁNYOD VAN!Köszönöm,hogy kibontottad a táskákat.Kisebbnek hittem őket. :))
Kiengedem a macskát és hozom a képeket.
Avatar
f.ági
Hozzászólások: 1528
Csatlakozott: 2016. február 28. 19:59
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. augusztus 13. 21:07

Paggy, emlékszem,hogy a fiamnak anno az első jelmze méhecske volt. Sárga-zöld huzalból volt a szárnya, amin tül volt, a fején fekete pánt, azon a kis szarvacskák. Aztán varrtam Klopin jelmezt a Nortre Dame-i toronyőrből - erre riasztani anyukámékat, hogy a gyöngyösnek küljenek el tollat Szegedre :-) -, volt Artu Ditu, Nem jut eszembe több amiket csináltam, de olyan dolgokat tudott kitalálni, amitől égnek állt a hajam. Ja, még egy: Tini nindzsa teknőc. Na az is szép volt. Páncélt cisnálni, teknőc jelmezt. :-) Régi szép idők.
Lilla sem az a szokványos kislány, aki majd a jókislányos jelmezeket fogja választani. :)) Szeretem nagoyn a jellemét, beszólásait. :-)
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 4807
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 13. 21:07

Látásmód/fotóskönyv/fény-árnyék:
Kép
Avatar
f.ági
Hozzászólások: 1528
Csatlakozott: 2016. február 28. 19:59
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. augusztus 13. 21:09

Hú, ez a billentyűzet nagyon jóÍ!!!!
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 4807
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 13. 21:09

Kép
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 4807
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 13. 21:12

Kép
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 4807
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 13. 21:14

Sajnos,amilyen hülye vagyok letöröltem a legjobbat,ahol a napos ablakban van.Majd holnap megcsinálom,mert SZUPER!!!volt.
Kép
Avatar
Kata58
Hozzászólások: 4293
Csatlakozott: 2016. február 28. 16:12
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. augusztus 14. 9:42

Sziasztok lányok, remélem mindenki kipihente magát reggelre. Mi sokáig aludtunk, 8 óra, mert olyan égzengés volt, hogy még engem is felébresztett éjjel. Jó hűvös van és borús még az ég, és kicsit fúj a szél. ;)
először is gratulálok a sikeres akadályvételhez, a csodás átalakuláson Ödönnel. Látszik a képeken, hogy élvezi! Az a huncut vigyor...Flettert és a többieket mindig mi fürösztöttük, és a spánieleket mi nyírtuk, egy kivétel volt, ha tudtuk, hogy kiállításra megyünk, mert olyankor még egy szőrszálnak is jelentősége volt. olyankor mi is kozmetikushoz vittük, aki ismert az adott fajta kívánálmait, előírását a kiállításra!
Akinél meg kellett megcsináltuk, -tam a munkavizsgát is, nem csak az alapokat! Jók voltak azok az "iskolaévek" .Soha nem kellett félnem, hogy nem tudom irányítani vészhelyzetben a kutyáimat. Mindegyikkel buszoztam 2 hónapoo kortól, hogy kórtól, hogy se az emberektől, se a jármúvektől ne féljenek. Imádtak utazni, pláne, hogy az ölemben...Üzletekbe is bevittem, nagyon szerettek bennünket Győrben, váltottunk pár szót egy két simogatás, ha kellett valami kiszolgáltak és már mentünk is.../persze nem élelmiszer-oda csak beszoltunk, ha kellett valami.../ szóval Ödön mosolya mindent visz... :D :littlehearth: Okos kutya!
Örülök, hogy tetszenek a képek az új üzletról, én is megörültem a sok szépségnek, ahogy kint voltak az üzlet előtt. Paggikám ha megírod a címedet, meg hogy melyik tetszik, örömmel küldöm neked...
Nekem még a napraforgós kép tetszik nagyon! Jót nevettem a befordulunkkon :)) :)) . De jó volt ez a könnyű zápor délben, éppen hazaértünk előle :D
Ágikám elfelejtettem megkérdezni, hogy hogyha valami nem jót küldenek, pontosítok nem pont azt amit kértél, akkor vissza kell adjad, vagy megtarthatod és újra kell fizetned az újért?! Tudom hogy mindennek jelentősége van, és nem mindegy mihez mikor mi kell. Elvégre az adja ki a kép lényegét.
Szorítok, hogy minél előbb megoldódjon ez a probléma is. Régebben én is bevágtam a mosógépbe a szőnyegeket, de ma már nem szívesen, mert így is tropára vannak használva...Már inkább csak féltöltettel mosok, nehogy felmondja nekem a szolgálatot! x_x

Ritám, nekem is van ilyen szatyrom, és szeretem is, mert ha zsebre vágom sem foglal nagy helyet..Mondjuk a füle lehetne egy kicsit szélesebb és rövidebb, hogy könnyebben lehessen akár vállra is akasztani, vagy kézben vinni...majd hozok róla képet is, sőt, megnézem milyen változatok vannak. kínai rossman dm változatban...
Zsuzsa lányod fényképért nagyon hálás vagyok, nem utolsósorban a szép háttérért is. Öröm hogy legalább így megismerhetem! :x :ymhug:
A vegánságról annyit, hogy vannak dolgok amik nagyon jó dolgok, de
Spoiler: mutasd
nem minden bibliai, ha azt veszem hogy ki van hangsúlyozva, hogy mit együnk húsban..persze, ezen az alapon disznóhúst sem ehetnénk, de szerencsére nem vagyunk már a törvény alatt, és mindenkinek legyen a hite szerint, CSak fúlvaholt állatot és vért tilos enni. Ezt be is tartom. Mert csak jól kivéreztetett állatot szabad csak feldolgozni. viszont sajnos nem igazán találsz olyan üzletet, hacsak nem mész kifejezetten kóser üzletbe és itt Győrben nem tudok ilyenről de lehet ezen a téren nincs jól informálódva az ismeretem.. szóval igencsak ki kell áztatni a húst feldolgozás előtt! A vér a lelket jelképezi, és jelenti, ezért tilos! Régen a véreshúrka volt a kedvencem, de mióta megtértem és ennek az ismeretére jutottam, azóta nem bírom megenni. Májas viszont változatlanul a kedvenc,! Tegnap megosztottam a facen egy kemikáliás céget, azzal nagyon kell vigyázni, hogy olyan szerrel dolgozó termelőtól nem szabad vásárolni ahogy a génmanipuláltakat sem.

Természetesen igyekszem én is minél több mindent újrahasznosítani, vagy többször használni, azért veszek dobozból is jó minőségit, hogy 1o évig se kelljen kidobni, és ugyanaz a mélyhűtőtasakokkal, jól kimosva sokszor használható. Tisztítás ecet szódabikarbóna só, sütőpor, Flóraszept, teafaolaj levendula, rózsaolaj, Persze van hova fejlődnöm még...de hát az a jó, ha tanítható szívünk és lelkünk van...akkor tudunk harmóniában élni magunkkal és másokkal is, /már ha hagyják/ Nem mindenki szereti ha rászólnak hogy nem szemeteljen...stb. sajnos inkább csak takaríthatunk egyesek után, s néha olyan csúnyát mondok az illető
Spoiler: mutasd
seggére meg a többi...van aki nyilvános vécének használja a liftet, és a fenébe hogy soha nem bukik le..Így talán érthető a kiborulásom. Pláne ha muszáj megcsinálnom mert senki nem csinálja meg...én meg éppen várok valakit...na mindegy hagyjuk a kellemetlen témát :-q


Lesz még mit visszanéznem , azt hiszem nem reagáltam mindenre, de lassan készülnöm kell...szép napot mindenkinek, az esküvőhöz meg örömteli készülődést, gondolom már az utolsó simítások vannak csak hátra! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-bd
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 4807
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 14. 10:13

Kedves Lányok!Mivel ennek a hétnek a fotózási témája a fény-árnyék,hoznék egy festészeti példát.


Caravaccio a fény-árnyék ellentétén alapuló barokk festésmód megteremtője
Michelangelo Merisi da Caravaggio (1571–1610) volt az egyik legbefolyásosabb alak az európai művészet történetében. 1592 és 1610 között Olaszországban tevékenykedik, és forradalmasította a festményt, és színházi kompozícióival és az életből megfigyelt szemcsés realizmus segítségével megteremtette a 17. századi barokk festmény alapjait.
Martha és Mary Magdalene (kb. 1598), egy remekmű Caravaggio korai római karrierjéből. A festmény Mary Magdalene-t ábrázolja, amelyet a katolikus egyház akkoriban prostituáltnak tartott. Szellemi ébredést tapasztal, amikor nővére, Martha az ujjaira számít az okainak, melyeket meg kellene fordítania. Caravaggio közvetíti Mária megtérésének pillanatát - kihívást jelentő tárgynak - a fény kezelésével, amely isteni fényt ad a megújult bűnösre.
Képphoto sharing
Caravaggio úttörő stílusának középpontjában a csökkentett színvilág, a komor háttér és az éles fény és a sötét kontrasztok által létrehozott drámai fényhatások ( chiaroscuro ) állnak. A művész sekély, színpadi beállítással készíti a figurákat közel a nézőhöz, mintha az esemény kibontakoznánk a saját térben és időben.
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 4807
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 14. 10:18

Kép
A kiállítás /2014-BEN VOLT Még egy hét, s bezár a Budapestet tavaly októbere óta lázban tartó kiállítása a Szépművészeti Múzeumnak, a Caravaggiotól – Canalettoig, azaz az Itáliai barokk két évszázada kiállítás/A csúcs párdarabja, az a Salome, Keresztelő Szent János fejével páros, amely keletkezésében cca. egy év eltérést mutat ki a művészettörténeti kutatás, s amelynek korábbi darabja ma a Londoni National Galleryben, 1609-re datált képe pedig a Madridi Palazzo Realban van otthon.
Az ábrázolt történet ismert: Herodes börtönébe veti Szent Jánost, mivel kritizálja mostohatestvére nejével Heródiással kötött házasságát. Születésnapi lakomáján mostohalánya, Salome olyan elbűvölő táncot lejt, hogy kijelenti, bármely kívánságát teljesíti. Salome anyja sugallatára, Keresztelő Szent János fejét kéri.

Caravaggiot ebben az időszakában különlegesen foglalkoztató téma volt ez. Mindkét képen a lefejezett próféta arcán saját arcvonásait jeleníti meg.

A képek bármennyire hasonlatosak is, az igazán fontosak bennük a különbözőségeik.

Az első, Nápolyban festett képe szinte monokróm. A fények és árnyékok körkörös kompozíciójával irányítja figyelmünket az egyes szereplőkre, melyekből igazán fontos
2 figuráé a hóhéré, és Saloméé.

A hóhér, melynek típusát a régi, bevett szokások egy durva, kerek képű, betört, tompa orrú, alacsonyabb rendű ember megformálásával írják elő – s Caravaggionál ugyanez a figura felfedezhető a többi, kínzásban résztvevő személy szerepében, lásd pl. a Töviskoronázási képen is -, aki noha a levágott fej tartásánál alkalmazza a konvencióknál megszokottat, ám szemében mély együttérzés, sajnálat játszik. A durva gyilkos sem az nála, mint a sztereotípiák előírt szereplője, de egy humánus ember, aki elvégezte ugyan feladatát, ám lelkileg erősen megrendíti.

Salome pedig, kinéz a képből, mint akinek semmi köze a történtekhez, ő “csak” egy más akarat – anyjáé – végrehajtó eszköze volt.
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 4807
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 14. 10:24

A másik képet ugyancsak ő festette:
Kép
A madridi képnek már a bal harmada teljes fekete semmibe burkolódzik, ám ebből élénk színfoltot hasít Salome vörös köpenye, amely azonnal magára vonja tekintetünket, s az ezután ott is marad. Itt ugyanis Salome tekintete már ugyancsak az érintettségről árulkodik, amiből egyáltalán nem a győzelem diadala süt ki. Ezenközben a hóhér alakja már egyenesen megszépül, aki mintegy óvón fekteti a levágott – nyugodt alvásba merültnek látszó – fejet a tálcára, s a mögötte tartott kard markolatával, mintegy keresztet állít a mártír feje fölé. Az előző kép paradox ellentmondásosságához képest itt mintegy melankolikus, de békés hangulat uralkodik.
A hozzászólásom kiragadás az alábbi linkben talált cikkből.csak szerettem volna érzékeltetni,hogy mi mindent lehet kezdeni a fénnyel és itt nem a képet AKARTAM ELEMEZNI.hA MEGYEK ELŐRÉBB A KÖNYVBEN,SOKKAL TÖBB DOLOGRA HÍVJA FEL A FIGYELMEM,AMIT MAJD nEKTEK IS MEGMUTATOK.üDV.PAGGY
https://elismondom.wordpress.com/2014/0 ... margojara/
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 4807
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 14. 10:39

Kedves Rita!Ajánlom ezt a blogot:
:
https://elismondom.wordpress.com/about/

Vissza: “Társalgó”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég