Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút

Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 11301
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút (5/6)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. május 7. 15:10

Gabóci5 írta:Köszönöm Rita az 5. részt, letöltöttem, a mozizás marad délutánra, most megyek vásárolni, aztán irány a konyha.

VIII.Bonifác pápának volt ízlése!

Ez is timbale
Spoiler: mutasd
Zöldséges timbale



A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, mely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Ezt az ételt kapcsos formában is el lehet készíteni, sőt a háztartások többségében így készül. Rétegezett ételről van szó, rengeteg variációban, készülhet húsos és zöldséges változatban is. Maki egy zöldségeset készített el nektek.

Igazi nyári eledel a padlizsánnal, cukkinivel, paradicsommal készült étel. Igaz a sütőt be kell kapcsolni hozzá, de, ha egy hűvös reggelen készítjük el nem fogunk megsülni! :)

Zöldséges timbale

Hozzávalók:
- 2-3 darab cukkini, vékonyra szelve
- 2 darab padlizsán, vékonyra szelve
- 2-3 paradicsom, vékonyra szelve
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál aprított petrezselyem
- 1 teáskanál friss kakukkfű
- 3 evőkanál reszelt ementáli sajt
- extra szűz olívaolaj
- só, bors

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Melegítsünk fel egy grillserpenyőt. Egy kis lapos tányérba öntsünk olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Sütés előtt a cukkini- és padlizsánszeleteket forgassuk meg az olajban, majd grillezzük meg mindkét oldalukat. A megsült zöldségszeleteket kezdjük el egy 20 cm átmérőjű sütőtálba egymásra tenni: cukkini, padlizsán, majd erre jönnek a paradicsomszeletek és ugyanez ismétlődve. A tetejét paradicsomokkal zárjuk, szórjuk meg petrezselyemmel, kakukkfűvel, zsemlemorzsával és az ementáli sajttal. Süssük körülbelül 40 percig, amíg a teteje megpirul, a sajt pedig megolvad. Vegyük ki a formából, és éles késsel vágjunk szeleteket belőle. Melegen tálaljuk.

Szia Gabi! Nagyon szívesen a feliratot! Még életemben nem hallottam timbale nevű ételről!
Örülök, hogy megismerkedtem vele. A lányom vegetáriánus, ajánlani fogom neki, a receptet.

Tényleg rengeteg változata lehet. A tiéd tésztaréteg nélküli, de így is guszta. Fincsi lehet!

Már biztosan készen vagy a főzéssel, és túl vagy az ebéden. Most kell gyorsan megnézni a
filmet! Jó szórakozást!

Kétévente nem csak a hűbéruraknak, hanem a szamurájaiknak is költözniük kellett a fővárosba,
Edo-ba. Milyen érdekes szokás alakult ki emiatt:

Kép
Kép
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 11301
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút (5/6)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. május 7. 15:28

Vaskica06 írta:Köszönöm az újabb részt.Nagyon jó ez a sorozat.Jó ,hogy rátaláltál.További szép hétvégét kívánok. :)

Szia Ica! Nagyon szívesen a feliratot! Örülök, hogy szívesen nézed! Ha beledolgoztam
magam az Easy Fortune, Happy Life-ba, akkor elkezdem majd a másik dokumentumfilm
sorozatot is. Ugyanez a koreai KBS csatorna gyártotta. Az is szuper lesz!

Kép
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 11301
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút (5/6)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. május 7. 15:42

Unni2011 írta:Rita, Kriszti, nagyon köszönöm az újabb részek feliratait is! Most még a megköszönésekkel is jól lemaradtam. :o
Még a tevesütést sem láttam, bár én sem ennék belőle, kivéve ha ettől függne az életben maradásom. Akkor azért erőt vennék magamon, de még egy feltét nélküli üres tésztát is szívesebben ennék. :)

Szia Unni! Nagyon szívesen! Semmi gond!

Szerencsére a tevét nem sokáig mutogatták, és azt sem láttuk, ahogy eszik.
Én sem vagyok vevő a különleges "csemegékre". Az ételek világában nem
kalandozom. Ízlelni nem, csak fordítani szeretem más nemzetek ételeit.

Az üres tészta egy kis sóval, olajjal összekeverve nagyon finom! Soha nem
bírom ki, hogy ne kóstoljak egy jó nagyot a frissen kifőtt tésztából.

Néha szoktam venni istant rament. 327 Eifel-tornyot lehetne építeni a világon
egy év alatt elfogyasztott instant ramenekből:

Kép
Kép
Avatar
Magdimama
Hozzászólások: 274
Csatlakozott: 2016. február 28. 17:28

Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút (5/6)

HozzászólásSzerző: Magdimama » 2016. május 7. 17:00

Kedves Rita!
Köszönöm szépen az 5. rész feliratát.Töredelmesen bevallom,van némi lemaradásom.De ez csak késik el nem mulasztanám,ha nézem,a fórumot is áttekintem.Minden hozzászólás érdekes egyéni meglátásokat hoz.Sokat és gyorsan dolgozol.Láttam a majmon,hogy új sorozatot is fogsz fordítani.Kíváncsian várom.Napsütéses hétvégét kívánok! :)
Üdvözlettel,Nagyi. :D
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 11301
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút (5/6)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. május 7. 21:20

Szia Nagyi! Nagyon szívesen a feliratot! Talán ez az egyetlen az eddigi sorozataim
közül, amelyiket nem jó maratonban nézni, mert egy rész is annyira tömény, hogy
mire a végére érek, már elfelejtem, mi volt az elején. Tiszta szerencse, hogy
minimum kétszer látom a fordítás során, így több megmarad, és sokat segítenek
a fényképek, amiket minden részből készítek.

Persze úgy nézd, ahogy jólesik, és ahogy az időd engedi. Nagyon szeretem a topikot
is. Annyi érdekesség, jópofaság, személyes tapasztalat gyűlt már össze, hogy talán
ezt a topikot sajnálnám a legjobban, ha valamiért meg kéne szűnnie. Már rá is csaptam
a számra!

Kellemes hétvégét Neked is!

Kép
Darinka
Hozzászólások: 84
Csatlakozott: 2016. március 27. 10:29

Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút (5/6)

HozzászólásSzerző: Darinka » 2016. május 8. 9:48

Köszönöm szépen.:)
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 11301
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút (5/6)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. május 8. 10:02

Darinka írta:Köszönöm szépen.:)


Nagyon szívesen!

Kép
Avatar
dolores953
Hozzászólások: 390
Csatlakozott: 2016. február 28. 20:27
Tartózkodási hely: Vác

Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút (5/6)

HozzászólásSzerző: dolores953 » 2016. május 8. 18:25

Szia Rita

Köszönöm az 5. rész fordítását.
Érdekes volt ez a része is a sorozatnak, kellően inspiráló volt
az itthoni tészta evéshez, például egy jó kis grenadírmars, káposztás cvekedli,
vagy amire igazán gusztusom lenne: sonkás tészta tejfellel leöntve,
a sütőben enyhén pirítva hmmm...Levesnek jöhetne az instant ramen. :lol: :lol: :lol:
Krisztinek köszönöm az utómunkát.
" Végtelenül hosszú az a hatvan esztendőcske, ha az ember előtt áll, és átkozottul rövid, ha a hátunk
mögött hagytuk."


Forrás: Hedwig Courths-Mahler
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 11301
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút (5/6)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. május 8. 20:14

Szia dolores!
Sonkás tészta! tejföllel! sütőben megpirítva! hogyan is felejthettem el? Ez is nagy kedvenc!


Mi tejfölös család vagyunk, biztosan anyukámtól örököltem. Az öcsémmel mindig egymásra
vigyorogtunk, amikor anyukám a pultból kivette a tejfölt, és a kosárba tette, de nemcsak
azt, hanem egy élesztőt is. Ez a kettő el nem maradhatott. Később magamon is vigyorogtam,
amikor pakoltam a tejfölt és az élesztőt. Mára már csak a tejföl maradt, de az kötelezően.
Magában is szoktam enni. De egy ropogós kiflivel is szuper reggeli.

Nagyon örülök, hogy tetszett az 5. rész is! Szívesen a feliratot!

Annyira nevettem, amikor a hatodik részben a kínai hani népcsoportnál járva, megláttam a
boldogan falatozó hani fiúcskát, akinek éppúgy lógott az orra, mint Füleskének Bhutánban
(így nem látszik olyan jól, talán nem is baj):

Kép
Avatar
B.Marika
Hozzászólások: 398
Csatlakozott: 2016. február 27. 20:55

Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút (5/6)

HozzászólásSzerző: B.Marika » 2016. május 9. 15:47

Szia Rita! Nagyon érdekes volt az 5. rész is. A soba tészta készítés egy komoly fizikai munka. Én biztosan nem tudnám elkészíteni, de a kész tészta látványa szemet gyönyörködtető volt. Éhes gyomorral senki ne nézze, nekem is enni kellett!
Köszönöm a feliratot!
Pénteken káposztás tésztát főztem, el is fogyott gyorsan. A kimchi leves is nagyon finom volt.
Szép hetet kívánok!
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 11301
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút (5/6)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. május 9. 17:59

B.Marika írta:Szia Rita! Nagyon érdekes volt az 5. rész is. A soba tészta készítés egy komoly fizikai munka. Én biztosan nem tudnám elkészíteni, de a kész tészta látványa szemet gyönyörködtető volt. Éhes gyomorral senki ne nézze, nekem is enni kellett!
Köszönöm a feliratot!
Pénteken káposztás tésztát főztem, el is fogyott gyorsan. A kimchi leves is nagyon finom volt.
Szép hetet kívánok!

Szia Marika! Káposztás tészta! Bármikor jöhet(ne)! Én cukorral szeretem. Remélem senki nem
nevet ki! Ha a káposztát megborsozzák, az sem baj, csak cukor legyen rajta.

Nagyon örülök, hogy az 5. rész is elnyerte a tetszésedet! Még egy éhesítő rész van hátra, aztán
jöhet a diéta!

Nagyon szívesen a feliratot!


Tetszett az osakai ramen múzeum:

Kép
Kép
Avatar
mkatinka
Hozzászólások: 29
Csatlakozott: 2016. február 29. 17:22

Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút (5/6)

HozzászólásSzerző: mkatinka » 2016. május 9. 18:01

Szia Rita!
Köszönöm én is aZ 5.részt! Úgy várom a hétfőket,mintha egy kalandfilm újabb epizódja jönne.(Bár tulajdonképpen ez is az...)
Mindig végigolvasom előtte az aktuális hozzászólásokat,- az az "előétel" - , azután jöhet a főétel: megnézni az újabb részt.
Tehát mindenki,aki még nem látta - természetesen engem is beleértve - kalandra fel!
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 11301
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút (5/6)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. május 9. 18:17

Szia Katinka! Annyira jó olvasni, hogy aki nézi, az élvezi is ezt a sorozatot! Tegnap félig megnéztem
az ősi Tea és Lovas út első részét, hát mondhatom, nagyon érdekes volt az is! Már alig várom, hogy
belekezdhessek. Szeretni fogjuk, azt biztosan érzem!

Tetszik az előétel és az utóétel hasonlatod! Szerintem a saját ötletekből, tapasztalatokból már több
van, mint a filmmel kapcsolatos hozzászólásokból, de pont ezért szeretem annyira ezt a topikot!

Nagyon szívesen a magyar feliratot!

Tetszik, hogy a ramen végül az űrbe is kijutott:

Kép
Kép
Avatar
Gabóci5
Hozzászólások: 1572
Csatlakozott: 2016. február 27. 19:38

Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút (5/6)

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. május 10. 20:21

Többször bele-bele nézek a részekbe, annyira érdekes a története a tésztának, szédületes karriert futott be. Közben persze megéhezem. Tegnap megcsináltam LSG tejszínes receptjét kisebb változtatásokkal, isteni lett, degeszre ettem magam, még mára is maradt.

A Song dinasztia idején a Zen budhisták vitték a tésztát Japánba, ahol idővel Soba néven született újjá.

Japán a szülőhelye a XX. század legnagyobb találmányának az instant rámennek is, ami aztán magasra tört, feljutott az űrbe.

Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép

Mi történt közben Európában?

Kép Kép

Kép Kép
Avatar
Kata58
Hozzászólások: 4729
Csatlakozott: 2016. február 28. 16:12
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút (5/6)

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. május 10. 21:33

Nagyon várom már hogy lássam az 5. részt is...most csak a hozzászólásokat olvastam és úgy is elég izgalmas! :lol: :lol: :lol:
Hamarosan sor kerül rá ! :lol: :lol:
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 11301
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút (5/6)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. május 11. 6:53

Gabóci5 írta:Többször bele-bele nézek a részekbe, annyira érdekes a története a tésztának, szédületes karriert futott be. Közben persze megéhezem. Tegnap megcsináltam LSG tejszínes receptjét kisebb változtatásokkal, isteni lett, degeszre ettem magam, még mára is maradt.

Köszi Gabi a sok gifet! Annyira jó volt végignézni rajtuk! Az én képeim nem tudják
visszaadni a soba készítő szakács fenékriszálását (második gif). Erre mondtam, hogy
egy nyolc órás műszak után neki már nem kell Rubint Rékáznia.

A harmadik gifen lévő yaki sobát nagyon megkívántam fordítás közben. Úgy érzem,
ízlene nekem. Az instant ramenes résznél már folyt a nyálam. Néha szoktam venni,
de most nem volt itthon. Másnap bementem a boltba, és vettem egy curryset. Jó volt!

Számomra nagyon érdekes volt, hogy amíg Szicíliában a hosszú szálú tészta, addig
Olaszország középső részein a töltött, nyomatos, gombócszerű tészták mennek.

Ha lesz időd, és kedved, legírod LSG tejszínes tésztájának receptjét? Ha ennyire jó
volt, ahogy írod, biztosan nekem is ízleni fog.

Legyen szép napunk!


Szegény kismadárka! Nem érti, kire ütött a gyerek. Hogy kelhetett ki az ő aranyos kis
tojásából egy ekkora kakukk.

Kép
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 11301
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút (5/6)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. május 11. 6:56

Kata58 írta:Nagyon várom már hogy lássam az 5. részt is...most csak a hozzászólásokat olvastam és úgy is elég izgalmas! :lol: :lol: :lol:
Hamarosan sor kerül rá ! :lol: :lol:

Kata! Szombaton jön az utolsó rész, addig nézd meg, mert a kettő együtt
brutális. Az utolsóban már nem sok történelem van, viszont annál több
ínycsiklandozás!


Kép
Avatar
Gabóci5
Hozzászólások: 1572
Csatlakozott: 2016. február 27. 19:38

Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút (5/6)

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. május 11. 16:37

Szia Rita!

Nagyon szívesen csináltam a gifeket. Úgy éreztem, hogy ezt a történetet feltétlen meg kell örökítenem/őriznem. Még kettő lemaradt.

Sok idő és hosszú út, de a fejlődésnek még nincs vége...

Kép Kép

Rita kérted a receptet a tejszínes tésztához. Az április 28-i hszemben benne van,de megismétlem szívesen. A különbség az, hogy én nem spagettivel, hanem ázsiai/kínai tésztával csináltam, nem tettem bele gombát (mert a fiam nem szereti) és a tőkehal ikra is kimaradt. Tettem bele még piros kaliforniai paprikát és újhagymát szárastól a színe miatt.

Kép
Én szívesen megettem volna.

A receptet ismét spoilerbe teszem, ne húzza szét az oldalt.

Spoiler: mutasd
Egy 2014-es fantalálkozón készítette el.

"[...] Nos, megosztom a tejszínes tészta receptjét, ami a nap fénypontja volt. Ezt részben komolyan, részben tréfálkozva mondom így. ㅋㅋㅋㅋㅋ Mivel sok kérést hallottam, hogy milyen jó lenne, ha megosztanám, felfedem a receptet, amit még édesapámnak sem mondtam el. ㅋㅋ

Kezdem.
1. Másfél liter vízhez adj kb. két teáskanál sót! Ha a víz felforr, tedd bele a tésztát!
([...] A tészta főzési idejéből vonj le másfél-két percet! Ugye mindenki tudja, hogy miért? Mert a tésztát később serpenyőben is főzni kell. ㅋㅋ [...])

2. Egy serpenyőben melegíts meg két teáskanál olívaolajat, adj hozzá két gerezd felaprított fokhagymát és egy erős paprikát! Alacsony hőfokon kavard össze!

3. Adj hozzá bacont (amennyit akarsz) és két-három teáskanál felaprított hagymát, gombát (shiitake) és süsd össze őket! (Annyit tégy bele, amennyit majd enni akarsz.)

4. Adj hozzá egy kis fehérbort! (Takard le félig az üveg száját, és kétszer körözz a serpenyő felett. (Ha nincs, el is hagyható.)

5. Adj hozzá 250 ml friss tejszínt és 50 ml tejet! Keverd össze!

6. Tégy bele egy kevés sárga tőkehal ikrát és előfőzött spenótot! (ez adja a színt, ezért nem kell belőle sok)

7.) Ha a tejszín forr, tedd bele a tésztát!

8.) Tégy bele egy kis darab leveskockát és fűszerezd ízlésed szerint!

9.) Reszelj bele parmezán sajtot ízlés szerint! (Mivel tálaláskor is kerül rá reszelt sajt, azért ízlés szerint tégy bele!)

10.) Amint késznek tűnik, lehet még fűszerezni és tálalni.

11.) Petrezselyemmel és parmezán sajttal tálaljuk.
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 11301
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút (5/6)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. május 11. 18:48

Köszi, Gabi! Képzeld el, nem vettem észre a spoilert LSG gifje alatt!

Elolvastam a receptet. Egyszerű, nem bonyolult, és nem is kell hozzá
sok minden. A gombát nálunk mindenki nagyon szereti, azt nem fogom
kihagyni, a tőkehalikra viszont mehet a búsba, pedig a Tésztaút utolsó
részében szóba fog kerülni, mint tésztaétel-ízesítőszer.

Nekem a bacon az, ami egy kicsit kilóg a sorból, szeretem, nincs vele
gondom, csak valahogy nem érzem idevalónak, de beleteszem majd.
Leveskocka helyett ételízesítőt fogok rászórni.

Még répa kellett volna bele, akkor LSG tudna fütyülni:

Kép
Avatar
Gabóci5
Hozzászólások: 1572
Csatlakozott: 2016. február 27. 19:38

Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút (5/6)

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. május 11. 18:58

Cuki vagy Rita, Köszi a gifet. Nálunk a répa is a száműzöttek között szerepel. Úgy szoktam kicselezni őket, hogy vagy nagyobb darabokra vágom, vagy egészen zsülienre, attól függ mit csinálok. Válogatós a családom, nem véletlen, hogy nem a kedvenc időtöltésem a főzés.
Azt tudtátok, hogy mosogatógéppel is lehet főzni? Ha ha ha :D :D :D


Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 11301
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút (5/6)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. május 11. 19:38

Gabi! Hát ez nagyon tetszett! Szeretem, amikor lehetetlen, oda nem illő helyen történik valami,
az mindig annyira érdekes. Mikor kicsik voltak a gyerekek, sok üveg lekvárt főztem be. De eperből
csak pár üveggel tudtam eltenni, mert mindig "eltűntek" az eprek a kertből. Azt a néhány üveget
hűtőtáskában tettem száraz dunsztba. A jégakkukat forró vízben hagytam állni, majd betettem őket
a táskába az üvegekkel együtt. Jól bebugyoláltam őket, majd rátettem a tetejét. Szuper volt!

Sajnos nem az én ötletem, egy szakácskönyvben olvastam.

Nálunk a répa is jöhet, de a zöldbabot egyik gyerekem sem eszi, pedig én imádom. A sógornőm
mesélte, hogy Amerikában a piacon csak a zöld színű zöldbabot lehet kapni. Az egyik termelő ismeri
őket, ezért sárga hüvelyű babot is ültetett pár bokorral a kedvükért. És ami az érdekes, a sárga színű
zöldbabot "magyar babnak" hívják.

Keresni akartam valami ideillő képet, erre egy cikket találtam a mosogatógépben való dunsztolásról:

"Dunsztolás a mosogatógépben
A mosogatógép titkos tudásáról most felrebbentjük a fátylat ...

Nagyanyáink a dunyhák között, míg manapság hűtőtáskában is dunsztoljuk a befőtteket, lekvárokat.

Ha van mosogatógépünk, még egyszerűbb ez a művelet. Az üres mosogatógépbe - ha sikerült alaposan
lezárnunk egy fóliával és rajta kupakkal az eltenni valót - fejjel lefelé szorosan egymás mellé állítsuk be
az üvegeket, hogy amíg a gép jár, el ne dőljenek. Magasabb hőfokon (70-80 fokon), tisztító kocka nélkül
indítsuk be a gépet. Lehetőleg estefelé, és miután lejárt a program, hagyjuk zárva a gép ajtaját egy
egész éjszakán át. Reggelre kelve kivehetjük őket. Így még az üvegek lemosásának "nemszeretem" részét
is megspórolhatjuk. Csak annyi a dolgunk, hogy fölcímkézzük, és a helyére rakjuk.

Vigyázat! Csak tökéletesen lezárt üvegekkel tehetjük meg. Amennyiben nem tölti meg a gépet a befőtt,
úgy támasszuk ki tiszta edényekkel."

Forrás: http://izeselet.hu/praktikak/dunsztolas ... atogepben/

Kép
Avatar
Gabóci5
Hozzászólások: 1572
Csatlakozott: 2016. február 27. 19:38

Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút (5/6)

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. május 11. 20:07

Rita, szuper!

Csak az a kár, hogy nem 30-40 évvel ezelőtt jött az ötlet, igaz akkor még nem volt mosogatógépem, helyette nagy horganyzott fazék, később a sütő, de ezek mind macerásak voltak, ezért szerettem a száraz dunsztot. Ma már nagyon ritkán teszek el befőttet, leginkább eper, barack és szilva lekvárt csinálok.
Itt a szezonja: Kép
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 11301
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút (5/6)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. május 12. 6:15

Én már még annyit sem főzök be, mint Te. Már nincs rá "kereslet" a családban.
Nálam egy kiló cukor nagyon-nagyon sokáig eltart, pedig valamikor szombaton
és vasárnap is sütöttem.

De guszta az az eperdzsem!


Kép
Avatar
Kata58
Hozzászólások: 4729
Csatlakozott: 2016. február 28. 16:12
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút (5/6)

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. május 12. 18:25

sziasztok! Errefelé nagyon borús hol esik hol nem idő van még itt bent is hosszú ujjú kiskabát van rajtam a annyira nincs melegem. :lol: Pedig ma még életem első máglyarakását is megcsináltam...3/4 részig megnéztem már az 5. részt! Nem tudom miért de ez a rész nagyon akadozva ment, hol történtek a dolgok, hol meg állt. ;) de szombatig azt a pici részt majd befejezem. :D
elég fárasztóra sikeredett a hetünk, nagyon nem bánom hogy ma már csütörtök este van lassan. Mindenkinek kellemes estét... :D
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 11301
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút (5/6)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. május 12. 20:17

Szia Kata! Nálunk nagyon szép idő volt, reggeltől estig napocskával, csak egy kis szél fújdogált.

Sajnos olyan nagy a videók mérete, hogy némelyik gépnél gondok lehetnek vele. Kriszti mondta,
hogy Marika gépén sem ment az 5. rész, de az övén is keservesen. Nekem laptopom van, de
szerencsére még nem volt ilyen gondom.

Megnéztem az Tea és Lovas utat, annak valamivel kisebb méretűek a videói, de nem sokkal.
Csodás a képe annak is. Olyan gyönyörűséges helyeken fogunk járni, hogy ilyen jó minőségű
videóval élvezetes nézni.

A máglyarakást is nagyon szeretem! Rögtön eszembe jutott róla az öntött kifli, ami a kiflis mák
nevet is kaphatná nálam:

Kép

Vissza: “Korea”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég