26. Paneer jalfrezi

Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 9613
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

26. Paneer jalfrezi

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. július 5. 16:53

Kép

Paneer (indiai sajt) és sült zöldségek keveréke. Ízletes, mutatós étel.
Gyorsan, könnyen elkészíthető. Indiai kenyérfélékkel vagy rizzsel fogyasztják.

Elkészítési idő: 30 perc

Spoiler: mutasd
Hozzávalók 3 főre:
• 1 csésze hosszúkásra szelt paneer
• 1 csésze hosszúra szelt kaliforniai paprika
• 1 csésze hosszúra szelt répa
• 1 csésze 2-3 centisre vágott zöldbab
• 1 közepes, hosszúra szelt paradicsom
• 3 evőkanál olaj
• 1 teáskanál római kömény
• 1/2 teáskanál nigellamag (kalonji)
• 1 evőkanál hosszúra szelt gyömbér
• 1 evőkanál apróra vágott zöld csili
• 1/4 teáskanál kurkuma
• 3/4 teáskanál só
• 1/4 teáskanál garam masala
• 2 evőkanál apróra vágott koriander zöld

Elkészítési mód a videón.


A videóról:
A dél-indiai születésű Manjula Jain, akit „India Nagyija”-ként is emlegetnek, vegetáriánus családban nőtt fel. Édesanyjától sajátította el a hagyományos indiai vegetáriánus ételek elkészítését. Alapelve, kevés fűszer alkalmazása, hogy a hozzávalók eredeti íze megmaradjon. Az ételek nagy többsége egyszerűen, gyorsan elkészíthető. A hozzávalók itthon is hozzáférhetők, üzletekben vagy akár online is beszerezhetők.

Az adagok „csészében" és „kanálban" vannak megadva. Egy nyolc (vagy több) részes mérőkanál készlet beszerzésével indulhat is a főzés. Egy ilyen szettel a következő mennyiségek mérhetők (mindre szükség lesz):

Spoiler: mutasd
• 1/4 teáskanál
• 1/8 teáskanál
• 1/2 teáskanál
• 1 teáskanál
• 1 evőkanál
• 1/2 evőkanál
• 1/4 csésze
• 1/8 csésze
• 1/2 csésze
• 1/3 csésze
• 2/3 csésze
• 1 csésze

Kép

A recepteket folyamatosan fordítom, mindig jelzem majd az újabbak érkezését!

Kellemes főzőcskézést, az elkészült ételekhez pedig jó étvágyat kívánok!

Fordította: ezoritu
Online feltöltés: bearbear

Online nézhetőség:

Videó letöltése:
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Avatar
virag1
Hozzászólások: 322
Csatlakozott: 2016. február 28. 21:30
Tartózkodási hely: Budapest

Re: 26. Paneer jalfrezi ÚJ!

HozzászólásSzerző: virag1 » 2018. július 20. 13:50

Kedves Rita !

Ma ehhez volt kedvem igy ezt is megfőztem. Kicsit problámáztam a paneerrel mert nem volt kedvem csinálni, hát előveszem kedvenc indiai (krisnás) szakácskönyvemet és azt irja hogy a paneer megfelelője a tofu. Azt meg pár napja vettem méghozzá a K-Foodban koreait.( megjegyzem sokkal finomabb mint amit a magyarok csinálnak itthon)
Amit még variálni kellett zöldbab, helyett sárga hüvelyű bab. Kaliforniai paprika helyett sima sárga paprika, kápia paprikával kombinálva ( mert, hogy a másik fajtát épp itt nálunk nem lehetet kapni) zöld csili helyett, jó magyar csipős zöld paprika, koriander zöld helyett petrezselyem.
Amire még figyelni kellett főzésnél hogy a mi paprikáink hamarabb megfőnek.
De összességébe nagyon finom lett.
Ajánlom kipróbálásra mindenkinek.
:flower1: :flower1: :littlehearth:

Kép

Kép
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 9613
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: 26. Paneer jalfrezi ÚJ!

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. július 20. 14:39

Kedves Virág! De jó ötleteket adtál megint. Nagyon sokat tanultam máris tőled. Tofut már ettem
egyszer és nem volt ellenemre, mint ahogy a paneer sem, szóval mindkettő jöhet.

A koriander zöldön én is gondolkodtam már, hogy hogyan fogom beszerezni. Láttam szárított
változatban, azt is ki fogom próbálni, és a petrezselymet is. Ráadásul a petrezselyem nagy
kedvencem, mindenbe beleteszem.

A száraz fűszerek mennyisége jó volt, vagy kevesebbet tettél belőlük?

Köszi a képeket! Nagyon fincsi kinézete van a paneer jalfrezinek!

Nagyon sok videóban használja Manjula a garam masalát. Azt figyeltem meg, hogy mindig a főzés
végén teszi bele az ételbe, amikor elzárja a gázt. Erre én is figyelni fogok.

Kép
Avatar
virag1
Hozzászólások: 322
Csatlakozott: 2016. február 28. 21:30
Tartózkodási hely: Budapest

Re: 26. Paneer jalfrezi ÚJ!

HozzászólásSzerző: virag1 » 2018. július 20. 15:31

A száraz fűszareket ugy használtam ahogy irta. Amit már más receptnél is tapasztaltam, hogy a magos fűszereket mindig kipattogtatják az olajba mert akkor jön ki az ize, a por fűszereket meg inkább a végén, vagy közben teszik bele.
Amit letöltöttetek indiai szakácskönyvet abban elég sok jó tanács van benne én azért szeretem.
:flower1: :flower1:
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 9613
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: 26. Paneer jalfrezi

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. július 24. 18:52

Köszi Virág!

Ide is kiteszem az általad ajánlott Kurma dásza - Ínycsiklandó vegetáruánus ételek mega linkjét.

https://mega.nz/#!KJhEBQKR!hZpX7v61f-vYmYl6IQuiFSmXT-Wx_MIem5qQnXHL9GA

Hátha más is szívesen forgatja majd.

Kép

Vissza: “Előételek - Főételek - Köretek”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég