Azt mondtam, ha befejeztem a Memory Lostot, jövök, és ez így is lesz, de az erőltetett tempó miatt,
elhanyagoltam az itthoni munkámat, és rengeteg restanciám volt a sori topikjában is. Mióta befejeztem
a ML-ot, napi két-három órát töltöttem a válaszadással. De máris megyek, mert egy átfogó jellemzést kell
írnom az egyik nyolcadikos gyerekemről. Pártfogót kapott, akihez rendszeresen kell majd ezután járnia.
30.-án bíróságon voltam egy másik iskolai ügy miatt (mint tanú). Ma már nem járunk az igazolatlan
mulasztások miatt bíróságra, de bizony korábban 7-szer voltam emiatt beidézve, mint osztályfőnök.
300 gyerekünkből 289 halmozottan hátrányos helyzetű. Rengeteget járunk a családokhoz, de enélkül is
nagyon sok adminisztrációval, üggyel-bajjal járnak ezek a gyerekek. Nekem nyolc veszélyeztetett,
a gyermekjóléti szolgálatnál alapellátásba vagy védelembe vett gyerek van az osztályomban. Az egyik
kislány nemrégen megszökött otthonról a fiújához. Ezzel is csak nekem van gondom, mintha az én
gyerekem lenne. A hatóságoknak mindig az az első kérdésük, mit tett az iskola, az osztályfőnök azért,
hogy a gyerek rendszeresen járjon iskolába!!!! És ezek csak az iskolai dolgaim. Ja, az kimaradt, hogy
amiért ilyen iskola vagyunk (normál általános iskola a miénk!!!!), örökké minket képeznek tovább,
pedig a szülőket kéne mindenféle szempontból!
Azért írtam ezt le, hogy érzékeltessem, hogy kevés időm marad az itteni aktívkodásra. Minden írást
elolvasok, még ha le is maradtam velük, de nem tudok mindre reagálni, és minden linket elolvasni úgy,
ahogy az szeretném. Kiteszem a fotóimat, és nagyjából ennyi. Nyáron lesz legközelebb jobban időm arra,
hogy társalogni is tudjak, ami egyébként hiányzik!
Nem volt képem mostanában, mert a nagy szürkeségen, esőn, havas esőn nincs mit fotózni, de ma,
hogy sütött a nap, kiültek a cicák napozni: