Szia Paggy! Még mindig csak megyek, megyek, de már nagyon szeretnék futni-menni-futni-menni is.
Valahogy nem akaródzik a falu szeme láttára futkosni. Csak át kéne lendülnöm ezen a témán, és elkezdeni...
Volt már időszak, amikor kocogtam is, de az olyankor volt, amikor azt gondoltam, hogy nem látnak.
Nekem van futógépem és elliptikus trénerem is, de nem passzolunk egymáshoz. Azon kezdtem a gyaloglást,
de pár nap után egyre jobban fájt a külső talpélem. Azt hittem, hogy nem jó az edzőcipőm, vettem hát egy
futócipőt. De semmi nem változott, sőt a bal talpam boltozata is elkezdett fájni. Akkor mondtam a gyerekeknek,
hogy mit tapasztalok, és ők mondták, hogy nem mindenkinek jó a futógép. Három hétig pihentettem a lábam,
hogy múljon el a fájás a talpamban, mert akkorra már tényleg nagyon fájt. Mikor elmúlt visszamentem a
futógépre, és azonnal elkezdtem érezni a külső talpéleimet. Akkor beláttam végre, hogy a futógépet nem
nekem találták ki. Nyár elején elkérte a volt férjem, azóta is nála van.
Nekem itt a faluban csak a gyaloglásra, a kocogásra, a futásra, vagy a tornázásra van lehetőségem. Ha lenne
autóm és vezetnék, bejárhatnék a város konditermeibe különféle foglalkozásokra, ha vannak egyáltalán.
A fiam és a lányomék ugyanabba a konditerembe járnak. A lányom nem súlyt emelgetett, hanem Rubint Rékázott.
Azt mondták, hogy van jóga is. Be lehet rá fizetni. A mászófalas templomról is tudok, de hogy mi van még,
annak utána kell néznem. Jóga az nagyon jó lenne nekem. A séta, ami nem is séta valójában, hanem gyors járás,
meg fog maradni, mert nagyon jólesik.
Egy nagy vágyam volt/van/lesz kicsi korom óta: jó anyának és feleségnek lenni. Egyszer már írtam, ha megengedhettem
volna magamnak, hogy ne dolgozzak, boldogan otthon maradtam volna, főhivatású anyaként. Persze nem biztos,
hogy kielégített volna, és lehet, hogy visszamentem volna dolgozni, de a vágy nagyon erősen megvolt bennem.
Egyébként tanítani is imádtam a régi szép időkben, szóval nem voltam csalódott, hogy nem teljesült ez a vágyam,
de az is biztos, hogy már alig várom, hogy nyugdíjba menjek, hogy újra csak anya és most már nagymama is lehessek.
Elég későn jön az első unokám, én pedig még a dédunokákat is látni szeretném, ezért terveztem el az életmód
váltásomat két évvel ezelőtt.
Nagyon szeretek utazni, de ritkán van benne részem, ezért örömünnep, ha valamerre elmehetek a gyerekekkel.
Ha te is vágyódsz rá, teljesülni fog. Ha már a párod sem fog dolgozni, pattanjatok be az autóba, és tegyetek a közelbe
csillagtúrákat. Hoznál képeket Leányfaluról vagy Szentendréről.

Olyan régen jártam már ezen a két gyönyörű
helyen.
Ma kuktában főtt vegán minestrone leves volt az ebédem a tegnapi babos quinoa saláta és a gomba mellett.
Két tányérral faltam be belőle. Ezek vannak benne (a tészta lemaradt, de az is együtt főtt a kuktában a többi hozzávalóval: